PPDD, plângere penală pentru corupţie pe numele şefei CNA, Laura Georgescu

Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul  Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Laura Georgescu, preşedinta CNA
Audieri la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în cazulul Andrei Pleşu şi Sorina Matei (B1Tv). În imagine, Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Deputatul PPDD Liliana Mincă a anunţat miercuri că formaţiunea pe care o reprezintă va formula o plângere penală pe numele preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) Laura Georgescu, pe care o acuză de corupţie, ca urmare a înregistrărilor apărute recent în presă. PPDD cer demisia şefei CNA despre care susţin că nu are ce căuta în fruntea instituţiei.

Deputatul Liliana Mincă a făcut acest anunţ în cadrul audierilor din Comisia de Cultură de la Camera Deputaţilor, unde a fost chemată şefa CNA. Reprezentantul PPDD a scos în evidenţă că Laura Georgescu a favorizat anumite posturi de televiziune şi a cerut mită în schimbul acestor favoruri.

Potrivti Agerpres, deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat: "Înţeleg că sunt nişte fapte de corupţie despre care are cunoştinţă grupul PPDD. Eu, ca avocat, nu pot să mă pronunţ dacă sunt sau nu fapte de corupţie la mijloc. Ce pot să spun este că PNL, ieri (marţi - n.r.), a cerut demisia acestei doamne, care are în mod clar lipsă câteva lucruri care definesc o persoană ce ocupă o funcţie de demnitate - are un limbaj suburban, vorbeşte despre protejarea unor anumite trusturi de presă, despre traficarea de influenţă, lucruri inacceptabile. Nu văd cu ce ar putea să dăuneze o sesizare către instituţiile abilitate. Nu ştiu dacă DNA este cea abilitată, dar să se facă cercetări. Este un derapaj incredibil când vine vorba de şeful CNA, cel care ar trebui să sancţioneze derapajele".

Pe de cealaltă parte, şefa CNA a precizat că respinge înregistrările apărute în presă despre care susţine că sunt montate. „Cine a făcut acest lucru să dea integral discuţia, interlocutorul şi contextul. Nu am susţinut niciodată ceea ce mi-aţi spus, dar o să răspund după ce avem înregistrarea totală. Nu există înregistrări complete, corecte cu asemenea cazuistică. Ele par absolut ilogice. Vă rog să mă creditaţi până la exprimarea instituţiilor abilitate în acest sens”, a declarat Laura Georgescu, la Parlament.

Într-o înregistrarea apărută pe Realitatea Tv, şefa CNA vorbeşte despre faptul că îi "acoperă" pe "boul de Ghiţă şi pe România TV", de pe urma cărora doreşte să profite.

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de...aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi am şi eu o lege. Pot sa, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne