Portul din Beirut zguduit de o nouă explozie

Portul din Beirut zguduit de un nou incendiu
Portul din Beirut zguduit de un nou incendiu (Getty Images)

Un incendiu uriaş a izbucnit, joi, în Portul Beirut, provocând panică în rândul locuitorilor traumatizaţi de explozia masivă de luna trecută, care a ucis şi rănit mii de oameni.

Nu a fost clar imediat ce a provocat incendiul în portul deja ruinat de explozia din 4 august, când au sărit în aer aproape 3.000 de tone de nitrat de amoniu, declanşând o explozie a cărei undă de şoc a spart ferestre, uşi şi pereţi la câţiva kilometri distanţă.

Joi, la prânz, portul era învăluit de o coloană de fum negru. Armata libaneză a declarat că incendiul este localizat într-un depozit care adăpostea anvelope şi ulei, adăugând că pompierii luptă să stingă focul şi că elicopterele armatei participă la operaţiune.

Posturile TV locale au declarat că firmele care au birouri lângă port au cerut angajaţilor să părăsească zona.

Trupele libaneze au închis principala cal de acces care trece în apropierea portului, direcţionând traficul către alte zone.

Explozia din 4 august a ucis peste 190 de persoane, a rănit în jur de 6.500 şi a avariat mii de clădiri din capitala libaneză.

Acesta este cel de-al doilea incendiu înregistrat în port săptămâna aceasta. Marţi a izbucnit un mic incendiu, care a creat panică, dar care a fost rapid stins.