Popularitatea lui Hollande scade pe măsură ce economia franceză intră în declin

Preşedintele socialist al Franţei, Francois Hollande, a crescut aşteptările că va relansa economia şi va stopa creşterea şomajului, în timpul campaniei sale electorale, dar recentele sondaje de opinie arată că publicul îşi pierde răbdarea, potrivit unui raport Reuters.
Preşedintele francez Francois Hollande, 28 iunie 2012 (BERTRAND LANGLOIS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.08.2012

Preşedintele socialist al Franţei, Francois Hollande, a crescut aşteptările că va relansa economia şi va stopa creşterea şomajului, în timpul campaniei sale electorale, dar recentele sondaje de opinie arată că publicul îşi pierde răbdarea, potrivit unui raport Reuters.

Rata de susţinere a lui Hollande a scăzut la 44 la sută într-un sondaj, de la peste 60 la sută în luna mai, când a preluat conducerea de la nepopularul Nicolas Sarkozy. Un al doilea sondaj arată că 72 la sută din alegători simt că acţionează prea lent în rezolvarea problemelor lor.

Scăderea popularităţii, când francezii revin din vacanţa de vară, îl lasă pe Hollande vulnerabil în faţa furiei publicului, pe măsură ce pregăteşte bugetul pe 2013, care trebuie să economisească 30 miliarde de euro pentru a îndeplini obiectivele de deficit, şi solicită Parlamentului să ratifice un pact fiscal european, de care euroscepticii se tem că va expune Franţa la şi mai multă austeritate impusă de Bruxelles.

Un sondaj realizat de Ipsos şi publicat luni a plasat rata de susţinere a lui Hollande la 44 la sută, în scădere faţă de 55 la sută în luna iulie, şi a descoperit că 47 la sută dintre cei intervievaţi îl privesc dezaprobator.

'Luna de miere' a lui Hollande s-a încheiat mult mai rapid decât cea a predecesorului său, Nicolas Sarkozy, a cărui rating a scăzut sub pragul de 50 la sută doar după opt luni de la preluarea mandatului din 2007-2012, din cauza personalităţii lui.

Căderea sa rapidă a fost determinată de adversarii săi politici, care au atacat stilul calm de conducere al lui Hollande, ce contrastează cu cel frenetic şi autoritar al lui Sarkozy, şi se pune întrebarea dacă el are ce-i trebuie pentru a aduce economia înapoi în formă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor