Pop despre decizia CNATDCU: Tot ce au decis astăzi este nul

Liviu Marian Pop.
Liviu Marian Pop. (Mihuţ Savu/Epoch Times)
Epoch Times România
29.06.2012

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat vineri că decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta, precum şi raportul de activitate al consiliului sunt nule întrucât nu a fost asigurat cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţei.

"Din 20 de membri, pentru a fi cvorum era nevoie de două treimi, adică să fie prezenţi minim 14 membri, iar ei au fost 13. Astăzi toată ziua au pierdut vremea acolo. Din punct de vedere juridic este nulă de drept decizia. Din punctul de vedere al procedurilor, voi înainta comisiei, luni, o adresă prin care să îmi spună dacă s-au respectat procedurile şi tot ce trebuia să facă această comisie, pentru că nu era de competenţa ei să decidă acest lucru, mai ales că legea este cât se poate de clară din acest punct de vedere", a explicat Pop.

În opinia sa, tot ceea ce s-a discutat în şedinţa de vineri a CNATDCU reprezintă "o simplă şezătoare", în care s-a "discutat şi comentat".

"Tot ce s-a discutat astăzi este nul, inclusiv raportul de activitate al CNATDCU, fapt pentru care voi cere un nou raport de activitate care să fie adoptat", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, cvorumul de şedinţă nu poate fi asigurat prin email (doi membri CNATDCU ar fi votat prin email - n.r.). "Nu există să fie asigurat cvorumul prin email. Două treimi trebuiau să fie în sală", a precizat Liviu Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor