Raluca Turcan cere demisia ministrului interimar al Educaţiei şi a premierului

Epoch Times România
29.06.2012

Deputatul PDL Raluca Turcan le-a cerut vineri ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop şi prim-ministrului Victor Ponta să-şi dea demisia din Guvern pentru că au desfiinţat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare care lua în discuţie acuzaţia de plagiat la adresa primului ministru.

"Domnule Liviu Pop, demisia urgentă din guvern! Domnule Ponta, urmaţi-l şi dumneavoastră! Este incredibil cât cinism, câtă agresivitate şi cât dispreţ pentru lege există în guvernul Ponta, care a desfiinţat în această dimineaţă (n.r.-vineri dimineaţă) - prin voinţa ministrului interimar al Educaţiei - Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare care lua în discuţie acuzaţia de plagiat la adresa premierului", precizează Turcan, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Ea adaugă că pentru acest gest total abuziv Liviu Pop trebuie să plece cu totul din Guvern, nu doar din poziţia de ministru interimar al Educaţiei, ci şi din poziţia de ministru delegat pentru Dialog Social.

Turcan mai afirmă că la abuzul de vineri al ministrului interimar al Educaţiei se adaugă "incompetenţa dovedită în gestionarea examenului de bacalaureat", "preocupărilor penibile" legate de diplomele unui consilier prezidenţial cu doctorat în Franţa şi "mai vechiul abuz" prin care a modificat componenţa Comisiei Naţionale de Etică ce trebuia să judece acuzaţiile de plagiat la adresa predecesorului său, Ioan Mang.

"Sunteţi, domnule Pop, cel mai catastrofal ministru al Educaţiei din perioada post-decembristă, "performanţă" cu atât mai remarcabilă cu cât aţi reuşit s-o atingeţi în doar câteva săptămâni de mandat. E cazul însă să nu plecaţi singur din Guvern, domnule Pop. Împreună cu dvs. trebuie să plece şi cel pe care l-aţi apărat cu atâta devotament, cel pentru care aţi fost dispus să călcaţi în picioare şi să intimidaţi mediul universitar românesc, adică Victor Ponta", mai spune Turcan.

Ea adaugă că este absolut degradant pentru un premier al României să-şi pună oamenii să radă orice instituţie sau organism doar ca să-şi asigure un verdict favorabil într-un caz de plagiat deja evident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor