Scandalul plagiatului. Posibila demisie a lui Ponta, sub semnul întrebării

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
29.06.2012

Premierul Victor Ponta nu a mai răspuns tranşant azi la întrebarea dacă îşi va da demisia în cazul în care se constată că lucrarea sa de doctorat este plagiată. În urmă cu o zi, el a spus răspicat că va renunţa la funcţie, dacă se va dovedi că a copiat.

Întrebarea despre demisie a fost repetată de un jurnalist la Bruxelles, acolo unde Ponta reprezintă România la reuniunea Consiliului European. De această dată, Ponta a dat un răspuns mai mult decât evaziv, spunând că în ultimele două zile s-a concentrat doar pe agenda Consiliului European şi că problemele interne le va comenta în ţară. El nu a dorit nici să răspundă dacă i se pare oportună dizolvarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

"De ieri începând am fost în cadrul Consiliului European şi toată energia şi atenţia mea au fost concentrate asupra bunei reprezentări a României. Nu doresc şi nu ştiu să comentez în acest moment ce s-a întâmplat acasă cât timp eram în Consiliul European", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a fost acuzat de plagiat de ziariştii revistei Nature, care susţine că au avut la dispoziţie documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

Într-un interviu acordat cotidianului "El Pais", şeful Guvernului a declarat că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi va demisiona.

El a precizat că această problemă a apărut ca urmare a conflictului existent între el şi preşedintele Băsescu pe tema prezenţei la Consiliul European.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor