Scandalul plagiatului. Ponta dă vina pe Băsescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)

Premierul Victor Ponta s-a răzgândit şi a anunţat că nu va demisiona din funcţie, chiar dacă a fost luată o decizie conform căreia lucrarea sa de doctorat e plagiată. Vinovat de situaţia creată este preşedintele Băsescu, în opinia lui Ponta.

După ce anterior declarase în două rânduri că va demisiona dacă se va dovedi că a plagiat, Ponta a revenit acum asupra deciziei şi spune că nu se pune problema de o demisie, iar scandalul plagiatului a fost creat de preşedintele Băsescu care ar fi dorit să se răzbune pe premier pentru ca acesta din urmă a plecat la Bruxelles.

"Ce s-a anunţat astăzi (n.r. ieri) este o decizie politică şi ilegală, luată de apropiaţii preşedintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în faţa Comisiei de Etică a Ministerului Educaţiei că am respectat toate regulile! Nu renunţ la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!", a declarat Victor Ponta, la plecarea de la Bruxelles.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a sărit în apărarea lui Ponta şi a declarat că toate deciziile luate vineri de Consiliului General al CNATDCU sunt nule, întrucât nu a fost întrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca şedinţa să fie statutară. Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Decizia Consiliului a fost luată cu votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.

Ministrul Pop a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU şi a afirmat că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema în cazul Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne