Ponta: Sorin Grindeanu a fost prea umilit de Dragnea

Preşedintele PSD a făcut un raport în care a spus despre propriul său Guvern că e cel mai prost, cel mai slab şi că nu e în stare să facă nimic, asta după ce tot el a propus miniştrii, a remarcat fostul premier Sorin Grindeanu.
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Sorin Grindeanu a fost pur şi simpu prea umilit de preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat luni seară, la TVR, proaspăt numitul în funcţia de secretar general al Guvernului.

"Pur şi simplu a fost prea umilit. Cum poţi tu să faci un raport - l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea - în care în primul rând să spui tu despre propriul tău Guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? Toţi miniştrii au fost propuşi de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuşi de domnul Grindeanu", a precizat Ponta, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, fostul premier susţine că e şi vina lui Grindeanu că "i-a acceptat" pe miniştrii propuşi de Dragnea.

"Când (Grindeanu) a început să înveţe, când a început să se vadă cu nişte premieri, când a început să crească în sondaje - că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea-, când a ajuns la 40%, când a început să (...) vorbească mai uşor la televizor... A progresat", a afirmat Ponta.

În opinia şefului SGG, conflictul dintre Dragnea şi Grindeanu a pornit de la faptul că liderul PD nu a putut fi prim-ministru.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru şi atunci oricine e prim-ministru e rău", a punctat Ponta, amintind de decizia Curţii Constituţionale potrivit căreia condamnaţii penal nu pot fi membri ai Executivului.

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie - Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă şi el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului şi Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru', atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea şi, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă'-, n-a ieşit, din două motive. Unu - Curtea Constituţională a zis că 'Nu' - şi doi - (...) după vizita de la Washington, uitaţi de povestea cu suspendarea, s-a dus", a opinat Ponta.