Băsescu: "Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură!"

Fostul preşedinte Băsescu critică în termeni duri trocul politic dintre PSD şi UDMR, troc ce include, printre altele, decretarea ca Zi Naţională a datei când Dieta de la Pesta vota alipirea Transilvaniei la Ungaria.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PMP, Traian Băsescu, "înfierează", pe Facebook, concesiile legislative făcute de PSD UDMR-ului, pentru votul pe moţiunea de cenzură. Fostul preşedinte aminteşte că în comisiile de la Senat, s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România în condiţiile în care "la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria" şi critica dur acest târg.

"În loc de Tricolor, PSD şi ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc.

Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură

În comisiile de la Senat, s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România. Ticăloşii se fac a uita că, la 15 martie 1848,

Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria", scrie pe Facebook fostul şef al statului.

Senatorul Băsescu le bate obrazul celor de la PSD şi ALDE, întrebându-i, retoric, dacă vor mai putea merge vreodată la Ţebea sau în Ardeal.

"A trebuit să se ridice moţii lui Iancu, alţi români şi saşii la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari.
Zeci de mii de români din Transilvania au fost ucişi de armatele conţilor maghiari, sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie.

Iar PSD şi ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moţiune.

Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că, în viaţa voastră, veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?

PS - pe maghiarii din România nu-i opreşte nimeni ca pe 15 martie să sărbătorească la Budapesta", conchide Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne