Dragnea, "frământat" de nelinişti. Se va calma doar după ce guvernarea reîncepe să funcţioneze

Deşi susţine că moţiunea de cenzură pe care a iniţiat-o contra propriului guvern va trece fără probleme, Dragnea se declară neliniştit că "doi-trei oameni" au preluat puterea şi refuză să plece din Palatul Victoria.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns luni că de o perioadă de timp o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi a susţinut că va fi liniştit abia în momentul în care lucrurile reintră în matca constituţională iar guvernarea reîncepe să funcţioneze.

Întrebat în contextul negocierilor pe care le-a purtat cu UDMR şi grupul minorităţilor pe tema moţiunii de cenzură, Dragnea a afirmat că este neliniştit, cu toate că a ţinut să precizeze că PSD şi ALDE au "o majoritate confortabilă" chiar şi fără UDMR pentru a trece moţiunea de cenzură.

"Sunt neliniştit pentru că de o perioadă de timp, de câteva zile, noi suntem într-o situaţie atipică în România, când o mână de oameni îşi arogă o legitimitate pe care nu o au şi contestă legitimitatea unor partide care, în plenul lor, au hotărât ceva şi care tot se exprimă în fiecare zi prin grupurile parlamentare, prin organizaţiile din ţară şi sunt doi - trei care spun că acest lucru nu este important şi că ei nu trebuie să plece din Palatul Victoria. Asta mă îngrijorează foarte mult. O să fiu liniştit în momentul în care în România lucrurile intră în matca constituţională şi guvernarea reîncepe să funcţioneze", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că, luni, în urma negocierilor cu PSD şi ALDE, preşedintele UDRM, Kelemen Hunor, a anunţat că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba inclusiv la un moment dat premierul, dând astfel un semnal clar în direcţia susţinerii moţiunii de cenzură. (Detalii aici)

Coincidenţă sau nu, tot azi un proiect de lege prin care maghiarii primesc drepturi sporite, foarte important pentru UDMR, a ajuns pe masa comisiilor parlamentare din Camera Deputaţilor, convocate de urgenţă în acest sens.

Mai mult, şi iniţiativa legislativă privind desemnarea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor din România a intrat în linie dreaptă. Pe surse, mai circulă, de asemenea, informaţia că maghiarii au obţinut inclusiv rediscutarea unei legi mai vechi privind minorităţile naţionale.