Ponta: Câţiva colegi de-ai noştri i-au propus lui Grindeanu şi mie funcţii de miniştri

Liviu Dragnea le-ar fi promis lui Ponta şi Grindeanu funcţii de miniştri, doar dacă premierul va demisiona. Propunerea a fost respinsă, susţine Ponta, chipurile pentru a proteja interesul PSD.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta, actualmente secretar general al Guvernului, a susţinut luni că Liviu Dragnea le-a propus lui şi lui Grindeanu fotolii de miniştri într-un viitor Executiv. Ponta a ţinut să precizeze că el şi premierul au refuzat aceste funcţii pe motiv că pe ei îi interesează să nu pice Guvernul pentru a nu pune pe masa lui Iohannis funcţia de prim-ministru.

"Aseară au fost câţiva colegi de-ai noştri — care cu siguranţă aveau mandat de la domnul Dragnea — care i-au propus şi domnului Grindeanu şi mie funcţii de miniştri. Şi am zis: dragi prieteni, nu aţi înţeles, noi nu vrem funcţii de miniştri, nu asta e discuţia; discuţia este dacă păstrăm guvernarea pentru PSD sau, prin demisia lui Grindeanu, punem pe masa preşedintelui Iohannis funcţia de prim-ministru. Doi, dacă păstrăm partidul unit sau dacă mergem în continuare pe acest sistem — cum deschide cineva gura, cum cineva are altă opinie, îl dăm afară. La un moment dat o să vă daţi toţi afară, nu mai rămâne nimeni în partid. Şi al treilea lucru la care premierul Grindeanu a ţinut foarte mult şi îl sprijin în acest sens, că are dreptate, a spus: nu doar eu sunt vinovat, dacă Guvernul nu a mers bine, cel care mi-a dat miniştri e la fel de vinovat ca mine şi atunci răspundem amândoi. Nu se poate, când amândoi avem o vină, să răspundă numai unul, nu e corect", a declarat Ponta, preluat de Agerpres.

De asemenea, Ponta a mai precizat că, în cadrul negocierilor purtate pe tema moţiunii de cenzură, el şi Grindeanu au avut discuţii cu liderii UDMR.

"Am discutat cu liderii UDMR, au avut nişte solicitări la adresa Guvernului, că nu era vorba de Parlament, din punctul nostru de vedere, normale, legitime, care ţin de acte de guvernare, nu de cine ştie ce decizii politice uriaşe", a precizat Ponta.

Întrebat, dacă printre solicitările UDMR discutate cu el sau Grindeanu se vor regăsi unele în şedinţa de marţi a Executivului, Ponta a negat.

"Nu, nu, nu era nimic atât de urgent, nu", a afirmat fostul premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne