Ponta şi Motoc, convocaţi la Parlament pentru explicaţii privind votul din Diaspora

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta şi noul ministru al Afacerilor Externe Mihnea Motoc sunt convocaţi să se prezinte luni la Parlament pentru a da explicaţii privind modul defectuos de organizare a procesului de votare în Diaspora, a anunţat Ion Ciolacu, secretar al Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

"Este o solicitare de dezbatere din partea grupului PNL şi s-a decis ca lunea viitoare să fie invitat prim-ministrul şi noul ministru de Externe cu privire la votul din diaspora", a declarat Ion Ciolacu la finalul şedinţei Biroului Permanent.

Convocarea celor doi survine în urma solicitării de luni a liderului deputaţilor PNL, George Scutaru. Acesta îl consideră pe Ponta responsabil pentru "încălcarea drepturilor fundamentale a miilor de cetăţeni români care nu au putut să voteze pe 2 ori pe 16 noiembriev.

Zeci de mii de români au petrecut ore în şir în condiţii cumplite, încercând să voteze la secţiile de votare prost organizate din străinătate. Mai mult, situaţia din turul doi al alegerilor s-a prezentat cu atât mai gravă cu cât aceste probleme au apărut încă din turul întâi dar nu s-au luat măsuri corespunzătoare pentru a face posibilă prezenţa la vot a cetăţenilor din Diaspora.