MRU: PSD se află într-o derută totală. Ponta pur şi simplu vasalizează partidul

Mihai Răzvan Ungureanu, MRU
Mihai Răzvan Ungureanu, MRU (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta pur şi simplu vasalizează PSD intereselor sale personale şi încearcă să se salveze măcar pentru o poziţie de preşedinte de partid prin fuziunea cu UNPR, deşi chimia nu funcţionează foarte bine, a declarat fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV

"În momentul de faţă PSD se află într-o derută totală pentru că modul în care e condus, modul în care îi dispar pe rând şefii locali şi centrali la DNA, intrând pe poartă ca martori şi ieşind în altă calitate, faptul că preşedintele partidului este urmărit penal, primul ministru al României este urmărit penal, aduce PSD la remorca deciziilor pe care le preia premierul Victor Ponta. Niciodată PSD nu s-a aflat într-o asemenea situaţie. PSD a avut suficienţi antidoţi împotriva celor care, aflaţi în vârful puterii, au încercat să manevreze partidul în aşa fel încât să-şi apere propriile interese.

Ceea ce văd mai departe este următorul lucru: domnul Ponta încearcă să se salveze măcar pentru o poziţie de preşedinte de partid şi încearcă evident să-şi întărească rândurile, deşi chimia nu funcţionează foarte bine cu UNPR, activând în felul acesta relaţia pe care o are cu domnul general Oprea. Ceea ce mie mi se parte incredibil în ceea ce îl priveşte pe domnul Ponta este că pur şi simplu vasalizează PSD intereselor sale personale şi de acest lucru sunt conştienţi mulţi dintre şefii locali ai PSD, care nu se mai regăsesc în momentul de faţă reprezentanţi de domnul Ponta", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia lui MRU, ceea ce se se întâmplă acum pe scena politică este însă mult mai periculos decât micul joc de partid, mica fiziologie de partid despre care vorbim.

"Cele două partide mari, PSD şi PNL, se află în faţa unei opţiuni strategice – în cazul în care alegerile anticipate nu intervin şi nu se întâmplă suficient de rapid pentru a curma această derută a întregului sistem democratic creăm loc pentru extremă, iar extrema poate să vină de unde nu ne aşteptăm noi - că vine din stradă, că vine din motive populiste, că vine pe un motiv confesional", a explicat MRU.

Alegerile anticipate sunt, în viziunea fostului premier, singurul test care poate într-adevăr scoate la iveală partea bună, nucleul bun democratic al unor partide în aşa fel încât formaţiunile politice non-ideologice să nu îşi găsească loc în aranjamentul politic următor.

"Doresc să vă aduc aminte că România este ţară de front, se află în primul rând al confruntării estice cu o forţă care este după cum se vede şi agresivă şi puternică, că avem în R. Moldova un focar conţinu de instabilitate politică şi că nu ne putem permite în acest moment derapaje de la ordinea democratică din România", a concluzionat MRU.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne