Ponta: "Oprea a fost un om serios. Din păcate, nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu Iohannis"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

După ce l-a acuzat pe Gabriel Oprea de o înţelegere în absenţa lui cu preşedintele Iohannis, pentru mărirea salariilor demnitarilor, Ponta revine cu declaraţii noi, menite să refacă imaginea unei coaliţii care funcţionează armonios:

"Domnul Oprea, ca întotdeauna, a fost un om serios. A vorbit ceva, s-a ţinut de cuvânt, şi-a asumat responsabilitatea. Din păcate, nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu domnul Iohannis, care, de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, celălalt preşedinte al României, am auzit că nu e de acord', a afirmat premierul Ponta, citat de capital.ro, la Palatul Victoria.

Premierul a mai precizat că îşi menţine decizia de amânare a majorării salariilor pentru persoanele care deţin funcţii de demnitate publică.

Reamintim că anterior, în cadrul unei intervenţii telefonice la B1 TV, premierul Ponta a declarat joi amânarea majorarea indemnizaţiilor pentru înalt demnitari, afirmând că aceasta a fost adoptată în urma unei discuţii între preşedinte şi premierul interimar.

"Eu ştiam că au discutat (Iohannis cu Oprea - n.r.) să aprobe această ordonanţă în absenţa mea şi am fost informat în acest sens. Acum, aflu de la domnul Mihalache că, de fapt, am fost dezinformat şi Iohannis habar nu are, că nu are nicio treabă cu chestia asta. Atunci, miercuri vom adopta o altă decizie, în sensul că se măresc salariile demnitarilor atunci când se măresc pentru toţi bugetarii.

Oprea l-a contrazis ulterior pe Ponta, susţinând că "Ideea aparţine Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48", a declarat vicepremierul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne