Gabriel Oprea anunţă creşteri de salarii pentru demnitari. Urmează şi salariile bugetarilor

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunţat miercuri adoptarea unei ordonanţe prin care salariile lunare ale demnitarilor se vor majora de luna următoare şi a prefigurat creşteri salariale pentru toţi bugetarii României.

"Doresc să vă informez că Guvernul României a adoptat astăzi o ordonanţă prin care indemnizaţiile lunare pentru cele mai înalte funcţii de demnitate publică din România se majorează începând cu luna august a acestui an. Este vorba despre preşedintele României, prim-ministru şi miniştrii celor două Camere, directorii SIE, SRI, SPP, în total 48 de funcţii", a declarat Oprea, citat de B1 TV.

"Sunt două motive pentru care am făcut personal acest anunţ. În primul rând vreau să fac oficial că până la finalul anului în curs, vor urma creşteri de salarii în tot sistemul public. Există un proiect pregătit de Ministerul Muncii care va deveni lege astfel încât fiecare angajat la stat o să primească un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale", a mai adăugat premierul interimar, în prag de an electoral 2016.

Aflat spre finalul interimatului - având în vedere întoarcerea premierului Ponta - Oprea a mai declarat că pentru a nu exista nicio suspiciune în legătură cu creşterea indemnizaţiilor înalţilor demnitari vrea să îşi asume corectitudinea şi oportunitatea acestei măsuri.

"Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigenţă. Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară să primească la final de lună 1.500 de euro", a declarat generalul Oprea.

Premierul interimar a explicat că această măsură este posibilă datorită creşterii economice a României din acest an şi a încadrat această măsură în categoria luptei anticorupţie, afirmând că salariile mici generează incompetenţă şi corupţi.

"Prin aceste măsuri avem o şansă să schimbăm în bine administraţia din România", a conchis Gabriel Oprea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne