Consiliul de Etică a dat verdictul: Gabriel Oprea nu şi-a plagiat diploma de doctor

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Consiliul Naţional de Etică, instituţie aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, a ajuns la concluzia că teza de doctor a premierului interimar Gabriel Oprea, suspectată a fi un plagiat, este autentică - "suspiciunea de plagiat nu se confirmă", informează Hotnews.ro, arătând că decizia a fost luată într-un timp record, doar 16 zile de la sesizare.

Hotnews.ro a publicat recent, sub semnătura Emiliei Şercan, o analiză amănunţită a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea. "Calupuri întregi de text sunt preluate ad litteram din lucrările altor autori", a evidenţiat analiza, din care reiese că o mare parte din lucrare reprezintă pasaje copiate din alte lucrări.

Consiliul Naţional de Etică, acelaşi for care "l-a albit" şi pe Victor Ponta, a anunţat că pe 23 iunie a primit o sesizare "care, între altele, solicită verificarea tezei de doctorat a D-lui Gabriel Oprea în scopul depistării unei posibile infracţiuni de plagiat".

Instituţia "a numit o comisie de experţi în 'Drept Penal şi Drept Procesual Penal' în scopul analizării tezei de doctorat", însă nu spune despre ce experţi este vorba. În urma analizei s-a constatat că "solicitantul nu aduce în sprijinul cererii sale nici un argument". În concluzie, Consiliul Naţional de Etică "constată citarea corespunzătoare a surselor bibliografice şi utilizarea unui număr semnificativ de note de subsol".

Sursa citată a relevat că teza conţine pasaje copiate dintr-o altă lucrare, care nu sunt marcate cu ghilimele, dar care la finalul lor au note de subsol, care fac trimitere către operele din care au fost copiate. "Dacă ar fi pus ghilimele, s-ar fi văzut că teza sa de doctorat nu este altceva decât o însăilare de citate din alte lucrări", arată analiza jurnaliştilor.

Între timp, Universitatea din Bucureşti s-a autosesizat şi va analiza şi ea teza de doctor în drept a lui Gabriel Oprea.

Recomandăm şi Gabriel Oprea acuzat şi el de plagiat. Generalul neagă

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne