Liviu Dragnea: PSD nu acceptă poziţia secundară în guvernare

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Social-democraţii nu acceptă să aibă o poziţie secundară în guvernare şi doresc ca partidul să aibă primul ministru şi să conducă coaliţia de guvernare, a declarat miercuri, coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unei conferinţe de presă la Reghin, relatează Hotnews.

"Mă interesează foarte mult în deplasările din ţară, pentru că am mers din judeţ în judeţ, să văd care este starea de spirit şi moralul colegilor de partid, partidul trecând printr-o situaţie puţin delicată. (...) Nu acceptă, de exemplu, să avem o poziţie secundară în guvernare, ceea ce este şi firesc, doresc ca PSD să fie în continuare partidul care are primul ministru al guvernului şi care conduce coaliţia de guvernare.", a precizat Dragnea.

În acest context, fostul ministru al Dezvoltării Regionale a salutat reîntoarcerea în ţară a premierului Ponta şi şi-a exprimat speranţa că în curând relaţiile din coaliţia guvernamentală să fie clarificate, social-democraţii fiind, odată cu revenirea acestuia, în echipă completă pentru a putea discuta acest aspect.

"Este o discuţie care nu este finalizată (cu UNPR, n.r.) şi sperăm să o clarificăm cât de curând. Să se clarifice inclusiv relaţiile din coaliţie care nu sunt foarte tensionate, numai că trebuie să fie clarificate. Am înţeles că s-a întors şi Victor Ponta în ţară, deci am putea să fim în echipă completă să discutăm.", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Fostul vicepremier a mai explicat că în timpul turneului său în ţară a constatat că "partidul este supărat din cauza votului din Parlament" pentru directorul Serviciului de Informaţii Externe. Reamintim că la acest vot UNPR-ul lui Gabriel Oprea a votat în favoarea numirii lui MRU.

"Era normal să fie supărat, dar e un partid care-şi revine repede. A fost ceva neaşteptat şi ceva puţin neobişnuit. Dar avem puterea să trecem şi să ţinem această coaliţie pentru a avea stabilitate guvernamentală", a precizat Dragnea.

Reamintim că premierul Ponta a revenit miercuri în ţară, după ce săptămâni în şir liderii partidului aproape că l-au implorat să se întoarcă pentru a lămuri lucrurile în coaliţie, lucru care nu s-a întâmplat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne