Ponta, obligat să candideze la prezidenţiale. PC şi UNPR nu au de gând să susţină alt candidat

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Următoarea mare bătălie politică se apropie cu paşi grăbiţi. Mult râvnitul scaun de la Cotroceni este marea miză a acestui an, iar USD încă nu şi-a numit până în acest moment candidatul. Deşi premierul Victor Ponta a ezitat să ia această decizie, motivând că ar vrea mai bine să guverneze ţara, se pare că este împins de la spate să ia decizia până la urmă. Marţi, aliaţii social-democraţilor, UNPR şi PC au subliniat că nu vor susţine alt candidat decât pe Victor Ponta.

Recent, premierul Ponta afirma că pe lista de posibili prezidenţiabili din partea PSD au mai rămas decât el şi cu primarul Sorin Oprescu, ignorând total ambiţiile prezidenţiale ale senatorului PSD Mircea Geoană care a declarat nu doar o dată că se află şi el pe acea listă scurtă de prezidenţiabili PSD. Nemulţumit de declaraţia lui Ponta care nici măcar nu a menţionat numele său, Geoană a precizat că dacă se merge pe varianta Oprescu, sau pe orice altă variantă de candidat din afara partidului, va cere un vot în Congres şi va intra în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.

Mai mult, Mircea Geoană declara recent că dacă Victor Ponta nu îşi doreşte cu adevărat să candideze, dacă nu are inima să o facă, mai bine să nu mai fie împins de la spate să o facă. „Dacă Ponta vrea să rămână premier, nu-l mai împingeţi de la spate să candideze dacă nu-şi doreşte cu adevărat, dacă nu are în inimă dorinţa şi ambiţia de a conduce această naţiune ca preşedinte”, a precizat acesta.

Aliaţii PSD şi UNPR nici nu se gândesc să meargă pe varianta Geoană-preşedinte, de fapt singura variantă pe care sunt dispuşi să meargă este candidatura lui Victor Ponta.

„Partidul Conservator nu cred că îl va susţine pe domnul Geoană. Nu am nimic cu el, dar în conjunctura actuală nu are şanse să câştige preşedinţia României. Noi am spus ca partid că susţinem candidatul PSD, dar dacă acel candidat se numeşte Victor Ponta”, a declarat marţi preşedintele PC Daniel Constantin.

La rândul lui, liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, tot marţi, că premierul Victor Ponta este singurul candidat pe care partidul său îl va susţine pentru preşedinţia României.

"Victor Ponta, prim-ministru şi preşedintele PSD, este singurul candidat pe care UNPR îl va susţine pentru preşedinţia României. Uniunea Naţională pentru Progresul României a lansat o campanie de strângere a un milion de semnături pentru candidatura premierului Victor Ponta la cea mai înaltă funcţie în statul român. Până la acest moment, UNPR a obţinut deja, la nivel naţional, sute de mii de semnături. În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a domnului Mircea Geoană, nu putem spune decât că noi nu am crezut nici în 2009 că domnia sa va reuşi să câştige alegerile prezidenţiale", a precizat Gabriel Oprea.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că în situaţia în care vor exista mai mulţi social-democraţi care îşi vor depune candidatura într-o eventuală cursă internă pentru desemnarea candidatului PSD la funcţia supremă în stat, atunci partidul va organiza alegeri preliminare, după modelul partidelor de centru-stânga din Italia sau Franţa.

Calendarul PSD de desemnare a candidatului la alegerile prezidenţiale prevede o reuniune a Consiliul Naţional pe data de 1 august în cadrul căruia se vor stabili procedurile iar cei care vor să reprezinte formaţiunea politică în alegerile prezidenţiale îşi vor depune candidaturile în cadrul partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne