Dan Diaconescu: „Eu vreau să ajung în finală pentru ca românii să aibă cu cine vota!”

Dan Diaconescu vs Victor Ponta
Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Declarându-se profund preocupat de soarta copilaşilor şi pensionarilor români, de al căror drag şi-ar fi înfiinţat el partid, Dan Diaconescu, prezidenţiabil PP-DD condamnat la 3 ani de închisoare pentru şantaj, a intrat luni "în culisele" colaborării sale cu PSD.

La o zi după ce premierul Ponta a recunoscut public că are nevoie de alianţe în teritoriu cu PP-DD, pentru a putea duce mai departe proiectele defunctului USL, Dan Diaconescu a afirmat, în cadrul unei intervenţii telefonice la B1 TV că parteneriatul său cu PSD-ul "are loc şi într-un palier prezidenţiabil despre care nu s-a vorbit până acum."

„Atât eu cât şi candidatul PSD-ului, adică dl Ponta, vrem să ne securizăm nişte voturi.(...) Vrem să le securizăm în sensul în care sperăm fiecare dintre noi, mai ales eu, să intrăm în finală. Candidatul PSD-ului va intra cu siguranţă în finală. Ei ar fi fericiţi cred eu, cum să vă spun să avem şi noi şi ei reprezentanţi pentru că şi eu şi dl Ponta nu îl vrem pe Băsescu premier” a declarat Dan Diaconescu, fără să se lase intimidat de întrebările moderatoarei care a remarcat că o alianţă presupune colaborare, nu competiţie în cursa pentru Cotroceni.

Desigur, Dan Diaconescu a ţinut să sublinieze că el nu a intrat într-o alianţă cu PSD-ul ci într-o colaborare cu ei, candidatura sa la prezidenţiale fiind una pur altruistă, izvorâtă din dorinţa de a oferi românilor un candidat cu un alt profil decât cel al prezidenţiabilului PSD.

De altfel, DD a lăsat să se înţeleagă că partidul său, născut din popularitatea OTV-ului, televiziune pe care Dan Diaconescu a folosit-o pentru a şantaja - oarecum pe modelul pe care procurorii DNA afirma că l-au folosit Antelele lui Dan Voiculescu în cazul şantajului RCS & RDS - nici nu ar fi apărut dacă PSD-ul făcea ceea ce trebuie în ultimii 20 de ani, respectiv să mărească alocaţiile copilaşilor şi pensiile bieţilor bătrâni.

„Dacă Ponta apare diseară la B1 şi zice "domnule noi putem mări alocaţiile copiilor", eu sunt foarte fericit, nu îmi trebuie niciun minister care să ia o asemenea hotărâre” a declarat DD, afirmând că partidul său nu s-ar fi înfiinţat niciodată dacă în România se făcea ceea ce cere PP-DD şi „ceea ce cer oamenii de rând”.

„Eu vreau să ajung în finală pentru ca românii să aibă cu cine vota!” a concluzionat Dan Diaconescu, prezidenţiabilul PP-DD.