Ponta: Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu au greşit. Un avion condus de mai mulţi piloţi are toate şansele să se prăbuşească

Intrat într-un con de umbră de când cu ascensiunea lui Dragnea, Ponta îşi ia acum revanşa, criticând modul în care a fost dată OUG 13 şi modul în care a fost gestionată situaţia.
Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Invitat la România TV ca pe vremurile lui bune, fostul premier Ponta a declarat că PSD şi Guvernul au greşit în mai multe privinţe cu OUG 13, ordonanţa prin care, reamintim, s-a încercat dezincriminarea aproape totală a abuzului în serviciu dar care, potrivit lui Ponta, a pornit dintr-o "idee bună şi corectă."

În opinia fostului premier, prima mare eroare a ţinut de asumare, tripleta Dragnea-Tăriceanu-Grideanu greşind că nu a ieşit public să-şi asume proiectul, preferând să "o dea" pe Iordache, "prostie pe care nu o cred nici votanţii PSD."

"În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poţi să dai pe Iordache, iertaţi-mă, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Poate aşa a fost, poate Iordache a stat singur şi a scris ordonanţele, îmi cer iertare. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună ziua în amiaza mare: 'domne', de aia ne-au votat mulţi oameni", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier a mai opinat că ordonanţa nu a fost bine explicată şi că termenul de 10 zile până când intră în vigoare nu se explică de loc. Ponta a mai susţinut că OUG 13 era neclară şi că, dacă intra în vigoare, nu se întâmpla mai nimic.

"Am citit şi eu Ordonanţa după ce a apărut în presă şi, vă spun sincer, m-am mirat ce a fost în capul lor că nu se înţelegea nimic... Şi dacă rămânea în vigoare - cu tot respectul pentru cei care au protestat - nu se întâmpla mai nimic. Cum să spui că dai o ordonanţă de urgenţă, dar ea să intre în vigoare peste 10 zile? Dacă pui 10 zile, înseamnă că nu-i urgenţă. Nu există urgenţă de 10 zile, urgenţa e de azi. Dacă e ceva ce arde, bine, dacă nu, las-o în Parlament. În plus de asta, nu s-a comunicat. Totul a fost o greşeală", a apreciat Ponta, potrivit Hotnews.

Referitor la proteste, fostul premier a susţinut că vede lucrurile altfel decât alţi social-democraţi şi a opinat că "există o parte importantă din societatea românească care, orice ar fi, în orice situaţie, în orice zi sau noapte, este anti-PSD. Poţi să faci orice. Este un dat, dacă vreţi. Este o parte minoritară, pentru că de aia PSD câştigă alegerile, dar este o parte foarte hotărâtă, foarte hotărâtă".

În opinia lui Ponta ceea ce se întâmplă în ţară de la jumătatea lunii ianuarie "este o nebunie" şi că se exprimă în nume personal, deoarece nu face parte din conducerea partidului, dar nici nu a fost consultat în luarea vreunei decizii.

"Nu cred că guvernul actual mai poate să câştige vreo bătălie de convingere a oamenilor. Dar Parlamentul, da!", a declarat Ponta.

Cât despre Grindeanu, Ponta a declarat că i-a spus acestuia că are o problemă şi anume că "un avion condus de mai mulţi piloţi are toate şansele să se prăbuşească."

"Oricât de bine se înţelege cu Liviu Dragnea...Deci o coabitare în trei, un avion cu trei piloţi, din punctul meu de vedere, are toate şansele să se prăbuşească rapid. Cum să se prăbuşească? Nu cu proteste sau cu ordonanţe. Pentru că această ţara, motoarele unei ţări sunt economia, investiţiile, fondurile europene, bugetul, încasările la buget, situaţia din energie şi după ia sănătate, educaţie, medicamentele. Nimeni nu s-a ocupat în aceste două luni de aceste probleme pentru că nu au putut, săracii", a concluzionat Victor Ponta.

Cel de al treilea pilot, în opinia lui Ponta, e Iohannis care, "pe modelul lui Băsescu", vrea să fie un preşedinte-jucător şi-i mai trage manşa lui Grideanu.