Grindeanu acuză o miză politică a protestelor: Unii au fost învăţaţi să vină să guverneze fără alegeri

La scurt timp după ce Dragnea a ţinut să vorbească despre multinaţionale care "au finanţat şi au îndemnat propriii angajaţi să iasă la manifestaţii", Grindeanu vine să susţină că politicienii au fost parte activă a protestelor care, după abrogarea OUG 13 ar avea o miză politică.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Continuarea protestelor din Piaţa Victoriei după abrogarea OUG 13/2017 reprezintă "o miză politică", a declarat, luni, la Antena 3, premierul Grindeanu, acuzând că sunt "foarte mulţi" care îşi doresc să folosească acest moment pentru a face politică, relatează Hotnews.

"Am luat aceste decizii de abrogare, am mers, am explicat şi la Comisia Europeană, facem lucrurile în Parlament cât se poate de transparent şi legal. Continuă să fie (proteste - n.r.) şi nu văd, în perioada asta, decât o miză politică. Poate că unii au fost învăţaţi să vină să guverneze fără alegeri. Şi am avut o experienţă de acest tip", a declarat Grindeanu, preluat de News.ro.

Reamintim că adoptarea OUG 13, prin care Guvernul a încercat să schimbe peste noapte Codul Penal într-o manieră care să avantajeze corupţii, a scos în stradă sute de mii de cetăţeni. Aşa cum spune premierul, protestele au continuat şi după abrogare, cetăţenii cerând ca cei vinovaţi de atacul la adresa luptei anti-corupţie şi, prin extensie, la adresa statului de drept, să plătească prin demisie.

Protestatarii au explicat că aşa cum un angajat, dacă este prins la serviciu minţind sau furând, este concediat, la fel şi guvernanţii, angajaţi ai cetăţenilor, trebuie să plece după ce au încercat să legifereze, noaptea pe furiş, hoţia. Mai mult, Guvernul şi-a pierdut credibilitatea atât pe plan extern cât şi pe plan intern, condiţii în care nu va mai putea să-şi facă cum trebuie treaba şi e cazul să fie schimbat, au remarcat oamenii.

Nu în ultimul rând, protestatarii nu au avut încredere că situaţia OUG 13 se va tranşa într-un mod corect, având în vedere ping-pongul făcut cu OUG 13 şi OUG 14 în Parlament şi au dorit, de asemenea, ca prin protestul lor la Guvern să transmită politicienilor că românii nu vor mai accepta guvernanţi, recte parlamentari, care să dea legi strâmbe, noaptea, pe furiş.

Cât despre trimiterea lui Grindeanu la explicaţiile către CE, o parte dintre protestatarii din Piaţa Victoriei au criticat "discursurile duplicitare" ale premierului.

"Acum, zilele astea, mă aduce aici discursul lor duplicitar, adică una vorbesc când merg la întâlnirile Uniunii Europene, au un discurs foarte bun, pe care-l apreciem, şi când vin în ţară - dar efectiv în următoarea zi - alt discurs, cu totul altceva, adresat nu stiu cui, pentru că noi nu mai putem să-i credem, am ajuns la o indignare insuportabilă, zi de zi alte minciuni şi asta cu multinaţionalele e peste puterile noastre de înţelegere", declara luni seara un protestatar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne