Ponta după referendumul din Grecia: „Îi detest pe "talibanii" care demonizează un popor”

Aflat la sute de kilometri de ţara lăsată (temporar) pe mâinile lui Gabriel Oprea, premierul Ponta şi-a exprimat şi el, pe Facebook, opinia despre rezultatul referendumului din Grecia.
Victor Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.07.2015

Aflat la sute de kilometri de ţara lăsată (temporar) pe mâinile lui Gabriel Oprea, premierul Ponta şi-a exprimat şi el, pe Facebook, opinia despre rezultatul referendumului din Grecia.

„Sunt o democraţie funcţională şi asta trebuie respectat şi chiar admirat. Îi detest pe "talibanii" sau "măcelarii sociali" care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei”, adaugă Ponta în postarea sa.

Premierul mai opinează că Grecia este o parte esenţială a Europei şi aşa cum grecii au nevoie de UE, şi UE are nevoie de greci. „Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale”, scrie Ponta.

Victor Ponta mai adaugă că, indiferent de calea aleasă de Grecia „vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii şi suferinţe” şi acuză că atunci când România a fost în criză „nimănui nu i-a păsat”. „Aş vrea de data asta să fim toţi mai solidari”, adaugă şeful Guvernului.

Comparat de Opoziţie cu Tsipras, pentru modul în care gestionează ţara, Ponta scrie că „România nu seamănă DELOC cu Grecia - nici în bune, nici în rele."

„Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiţii naturale, sociale, politice şi economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă nişte comparaţii forţate acolo unde logica spune că nu poţi compara mere cu pere”, opinează premierul.

„Independent de situaţia de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creştere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), şomaj sub media europeană, pace socială şi stabilitate guvernamentală, o Agenţie fiscală în modernizare şi eficientă, sistem bancar puternic şi bine supravegheat de BNR, potenţial economic de creştere şi dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)!

Nici situaţia din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcţia noastră pozitivă. Există însă şi un pericol uriaş care poate strica tot, în buna tradiţie a Meşterului nostru naţional Manole: bătălia haotică şi iraţională a unor români contra altor români, foamea oarbă de "ciolan" a celor care au mai fost la putere şi au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba şi vor şi mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!

O să vedem în curând dacă şi de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem naţional”, adaugă Ponta, la finele postării sale recomandând un articol al Alinei Mungiu Pippidi pe acest subiect: http://www.romaniacurata.ro/grecia-eşecul-primei-naţiuni-ortodoxe-şi-ce-înseamnă-pentru-noi/.

Reamintim că în ultima perioadă, Ponta a fost comparat des cu Tsipras, fiind acuzat că manipulează cifrele, guvernează populist, jucându-se cu soarta românilor, la fel cum face Tspiras cu poporul grec:

„A devenit deranjant modul în care Victor Ponta, fie de la Guvern, fie de pe Facebook sau din străinătate minte că economia creşte sănătos şi se laudă că are excedent bugetar, deşi încasările bugetare realizate sunt mai mici cu peste 3 miliarde faţă de cele programate prin Legea bugetului. Această contraperformanţă este cu atât mai condamnabilă cu cât Guvernul Ponta a redus de la un an la altul ţintele de colectare a veniturilor bugetare la puţin peste 31% din PIB, cu peste 2% din PIB mai puţin decât în anul 2011. Victor Ponta ar trebui să ştie că manipularea cifrelor nu ţine nici de foame şi nici nu conduce la o creştere economică sănătoasă. Mai mult, minciuna nu-i păcăleşte nici pe investitori, nici pe finanţatori, ci furatul propriei căciuli poate să-i aducă şi lui, ca şi lui Tsipras premiul de iresponsabilul Europei”, scria recent fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor