Băsescu: Dacă Ponta a gândit cu picioarele politica guvernamentală, e îndreptăţit să stea în convalescenţă

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Plecarea premierului Victor Ponta în Turcia intră în categoria abandonului de funcţie, ceea ce este de netolerat în conformitate cu Constituţia, a declarat, în cadrul unui interviu acordat Digi24, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

"N-am o explicaţie (pentru gestul premierului – n.r.). Aşa ceva nu se poate explica. Din cunoştinţele mele, premierul Ponta nu a fost operat la cap, ci la genunchi, la picior. Dacă el a gândit cu picioarele politica guvernamentală, este îndreptăţit să stea în convalescenţă fiind operat la picior. Din câte ştiu - un premier, un preşedinte, un ministru conduc cu capul. Este inadmisibil, putea să-şi facă tratamentul la Elias.

Eu mi-aduc aminte, am fost într-o situaţie extrem de dificilă, m-am operat la Viena, după 48 de ore eram în avion şi-mi făceam recuperarea la spitalul Elias şi conduceam. La Viena, am semnat decrete, a doua zi după ce m-am operat, deci ce face premierul Victor Ponta este un abandon de funcţie, care este de netolerat în conformitate cu Constituţia", a afirmat Traian Băsescu.

În ceea ce priveşte certificatele medicale trimise de premier din Turcia, fostul şef de stat aminteşte că, în conformitate cu hotărârile CSAT, cei care validează starea de sănătate sau de incapacitate, de exerciţiu a funcţiei sunt cei stabiliţi prin hotărâre CSAT - o comisie de la Spitalul Militar.

"Nu contest calităţile lui Gabriel Oprea în probleme de apărare, dar în momentul de faţă problemele mari ale României, ca şi ale Europei sunt problemele economice. (...) Un premier în momentul de faţă trebuie să simtă ce se întâmplă - discută cu colegii, trebuie să-şi dea seama care-s evoluţiile legate de Grecia, care-s evoluţiile viitoare, chiar din ţara lui, cum vor sta investiţiile în anii următori, ca să ştie să-şi ia măsuri", a mai precizat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne