Ponta dispune controale la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Corpul de Control al primului ministru va verifica, la solicitarea lui Victor Ponta, activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluţionari şi, în special, modul în care au fost acordate certificate de revoluţionar.

"A fost dispus un control privind activitatea din ultimii 25 de ani la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari. Ideea este de a vedea cine şi ce fel de certificat a primit în aceşti 25 de ani", au declarat sursele guvernamentale pentru Mediafax.

Controlul a fost dispus după ce mai multe sute de revoluţionari au protestat, luni, la Guvern, nemulţumiţi de modificarea Legii Recunoştinţei, printr-o ordonanţă de urgenţă dată de sărbători. În urma modificării legii, pentru a-şi obţine indemnizaţiile, revoluţionarii vor fi obligaţi să obţină un nou certificat, de "Luptător cu rol determinant", titlu introdus prin OUG.

Ordonanţa a fost dată după ce Guvernul a amânat pentru următorii doi ani, până în 2017, plata indemnizaţiilor reparatorii la care au dreptul revoluţionarii, prin lege. La momentul respectiv, Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a anunţat că este vorba de "o greşeală" a ministerului său şi ca va transmite o erată în acest sens la Monitorul Oficial. Erata a fost trimisă şi publicată în Monitor, aşa cum a promis Vâlcov, însă Guvernul a venit şi cu o ordonanţă de urgenţă, stabilind că acei revoluţionari care au condus grupuri de oameni şi au ridicat baricade trebuie să obţină un nou certificat, pentru a-şi primi indemnizaţiile de recunoştinţă.

Nemulţumiţi de ordonanţa pe care o consideră o nouă răzbunare la un sfert de veac de la Revoluţie, luni, în prima zi lucrătoare din an, multe sute de revoluţionari au protestat la Guvern faţă de obligativitatea obţinerii de noi certificate.

Protestul celor câteva sute de revoluţionari a început la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, mai relatează sursa citată, după care revoluţionarii s-au instalat pe trotuarul din faţa muzeului Antipa.

Câţiva protestatari, printre care şi Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru a cere abrogarea ordonanţei privind obligativitatea obţinerii de noi certificate. Din sediul Guvernului, revoluţionarii le-au comunicat telefonic celor de afară că nu au reuşit să discute cu Victor Ponta, ci doar cu un consilier al acestuia şi au anunţat că vor face greva foamei până când Ponta îşi va găsi disponibilitatea de a discuta cu ei.