Ponta cochetează iar cu suspendarea lui Băsescu dacă acesta nu respectă decizia CCR

Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului
Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat duminică, că se va declanşa procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul în care Curtea Constituţională (CCR) va decide că acesta nu poate face campanie electorală, dar totuşi continuă să facă acest gen de acţiuni.

Victor Ponta consideră că în cazul în care preşedintele Traian Băsescu susţine un partid, niciun partener european nu îl va mai apăra.

"Dacă Curtea Constituţională va decide, pe 21, ceea ce sincer cred că ar fi de bun simţ şi constituţional, şi anume că preşedintele României nu are voie să participe activ în campanie electorală, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi - eu vorbesc ca lider PSD - evident că vom depune cererea de suspendare. Dacă nu respectă decizia Curţii, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar vă garantez că, de data asta, niciun partener european - mă rog, o să fie nişte intelectuali de-ai domnului Băsescu care să ţipe - dar nu-l va apăra absolut nimeni ", a declarat Victor Ponta.

Judecătorii Curţii Constituţionale se vor întruni pe 21 mai pentru a dezbate sesizarea transmisă marţi de premierul Victor Ponta la CCR, acesta susţinând că preşedintele Traian Băsescu s-a implicat în campania electorală pentru Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele CCR a afirmat că este pentru prima oară când se primeşte o cerere de acest gen, menţionând că sesizarea a fost înregistrată ca "cerere de soluţionare a unui conflict juridic".

Ponta arată în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale că preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat susţinerea faţă de PMP cu ocazia unor evenimente publice, şeful statului nominalizând direct partidul politic pe care îl va vota, cât şi prin popularizarea însemnelor electorale ale acestei formaţiuni politice.