CCR va judeca pe 21 mai sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui în campanie

Augustin Zegrean în Parlamentul României
Augustin Zegrean în Parlamentul României (Epoch Times România)

Curtea Constituţională (CCR) a anunţat marţi că la data de 21 mai va dezbate sesizarea Guvernului referitoare la implicarea preşedintelui Băsescu în campania electorală.

Judecătorii CCR se vor întruni pe 21 mai pentru a dezbate sesizarea transmisă marţi de premierul Victor Ponta la CCR, acesta susţinând că preşedintele Traian Băsescu a purtat un tricou cu însemnele PMP, astfel implicându-se în campania electorală pentru acest partid.

Preşedintele CCR a afirmat că este pentru prima oară când se primeşte o cerere de acest gen, menţionând că sesizarea a fost înregistrată ca "cerere de soluţionare a unui conflict juridic".

Ponta arată în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale că preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat, cu ocazia unor evenimente publice, susţinerea pentru un anumit partid politic, şeful statului nominalizând direct partidul politic pe care îl va vota, cât şi prin popularizarea însemnelor electorale ale acestei formaţiuni politice, respectiv Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la rândul său, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală, citând avizul CCR din 2007, care spune că "preşedintele nu vine din nori".

Şeful statului a afirmat că în avizul 1 din 2007 se precizează plaja pe care preşedintele se poate mişca în spectrul politic şi faptul că şeful statului are dreptul la opţiuni politice, are dreptul să participe în dezbateri politice, are dreptul să fie susţinut de un partid şi să rămână apropiat unui partid.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne