Ponta, către Silaghi: Dvs sunteţi mulţumit că aţi redus costul cu deszăpezirea cu 30%? Eu nu sunt

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.10.2012

Premierul Victor Ponta s-a declarat vineri nemulţumit de modul în care sunt negociate contractele pentru deszăpezire şi chiar i-a atras atenţia ministrului Transporturilor că “mai e loc” de negociere, chiar dacă preţurile au scăzut cu 30% faţă de anii trecuţi.

“D-le ministru, când se încheie toate licitaţiile, vă rog să văd şi eu cât costă deszăpezirea în România şi să mi se explice clar că zăpada din România nu e mai grea decât zăpada din alte ţări, că trebuie să plătim mai mult ca să o dăm deoparte”, i-a spus Victor Ponta ministrului Transporturilor, în timpul videoconferinţei cu prefecţii.

Ovidiu Silaghi a replicat că “s-ar părea că (preţul, n.r.) este uşor mai ridicat decât în alte ţări”, adăugând că nu ştie deocamdată cât va fi costul pe km, întrucât în prezent procedurile pentru contractele de deszăpezire sunt în curs de derulare, iar costul pe km va fi cunoscut abia la închiderea acestora.

Dialogul a continuat, însă tot în contradictoriu. În timp ce Ponta a arătat că, din informaţiile pe care le are, MTI a discutat problema de a nu mai plăti pentru utilajele de deszăpezize pe durata staţionării, “că stau degeaba”, Silaghi i-a răspuns că de fapt “nu mai plătim pentru 24 ore de staţionare, ci pentru 8 ore de staţionare”, fiind vorba de o licitaţie.

În replica, Ponta i-a atras atenţia lui Silaghi să mai negocieze, întrucât “mai e loc” pentru reducerea costurilor cu deszăpezirea.
“Dvs sunteţi mulţumit că aţi redus faţă de ceea ce făceau cei de dinainte, dar eu nu sunt mulţumit. Sunt mai mult decât ar trebui să fie (preţurile, n.r.). Dacă am redus cu 30% doar pentru că s-a scris în presă şi am făcut puţină presiune, înseamnă că mai e loc. O să vă rog să-mi arătaţi şi mie exact cum stau lucrurile”, a încheiat Ponta subiectul contractelor de deszăpezire.

Primul-ministru Victor Ponta a convocat vineri, la Palatul Victoria, o videoconferinţă cu autorităţile locale pentru a stabili măsurile care se impun în vederea pregătirii pentru iarnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor