Ponta: Aş vrea să fiu premier până în 2016, dar dacă trebuie să candidez, voi candida

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la începutul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că şi-ar dori să rămână în funcţia de premier până în 2016, dar dacă se va decide că trebuie să candideze la Preşedinţie, atunci va face acest lucru cu mare plăcere.

"Aş vrea să spun, ca să ştiţi foarte clar de la mine: dacă m-aţi întreba ce prefer, aş vrea să fiu un foarte bun prim-ministru până în 2016. Dar am învăţat în aceşti ani că dacă ai tot timpul un preşedinte care te încurcă, e foarte greu să fii un bun prim-ministru. Deci dacă nu avem un preşedinte care să ne ajute, o să ne fie greu să guvernăm bine. Nu întâmplător România a mers cel mai bine în 2000-2004 când cei doi colaborau", a declarat Victor Ponta.

Premierul Ponta a explicat însă că o decizie în acest sens se va lua împreună cu liderii PSD, iar în cazul în care cea mai bună decizie este ca el să candideze va respecta această hotărâre.

"Stabilim împreună care e soluţia cea mai bună. Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere şi cu mare încredere, dar să nu uităm că obiectivul nostru principal este să avem o guvernare bună şi în 2016 să câştigăm din nou alegeri locale şi parlamentare. Cu un preşedinte care să ne sprijine, acest obiectiv e mult mai realizabil şi mult mai uşor de atins. Ştiţi foarte bine - orice alegeri vin, se termină şi ne pregătim pentru următoarele. Ceea ce e important este că ultimele trei rânduri de alegeri, locale, parlamentare şi europarlamentare le-am câştigat cu un scor mai mare decât cele anterioare. Asta înseamnă că suntem în creştere. Sigur că ar fi bine să completăm lista celor patru tipuri de alegeri şi cu prezidenţialele, dar important este să înţelegem şi să păstrăm această direcţie comună", a subliniat Victor Ponta.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, la rândul lui, că social-democraţii nu trebuie să se grabească să anunţe candidatul la prezidenţiale.

"Cred că ar fi o greşeală să ne grăbim. Nu cred că acum ar trebui să ne preocupe lucrul ăsta. Facem o analiză a rezultatelor, care sunt bune, nu sunt cum ne-am fi dorit 100%, dar, dacă vă uitaţi pe harta electorală, PSD nu a avut niciodată un asemenea succes. În aceste condiţii, nu cred eu că trebuie să intrăm de-acum în bătălia asta. E timp, va fi un Congres care va face o nominalizare, în funcţie de cercetări, deci nu cred că ar trebui să se grăbească, e punctul meu de vedere, personal", a precizat Sârbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne