Poliţiştii moldoveni instruiţi pentru combaterea violenţei în familie

Departamentul de Stat al SUA a oferit 200 mii $ pentru proiectul "Consolidarea abordării multidisciplinare în realizarea şi susţinerea unei vieţi fără violenţă", în cadrul căruia vor fi instruiţi 100 de poliţişti ai Republicii Moldova.
(JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
14.12.2013

Departamentul de Stat al SUA a oferit 200 mii $ pentru proiectul "Consolidarea abordării multidisciplinare în realizarea şi susţinerea unei vieţi fără violenţă", în cadrul căruia vor fi instruiţi 100 de poliţişti ai Republicii Moldova.

Potrivit serviciului de presă al MAI, şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii al MAI, Ion Bodrug, a declarat în cadrul prezentării proiectului că experţii americani vor instrui colegii moldoveni cum să folosească noile metode de depistare şi soluţionare a problemelor legate de violenţa în familie, "care este intolerabilă".

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Donald L. Carroll a declarat că guvernul SUA, în viitorul apropiat, va demara în Republica Moldova o campanie informaţională cu privire la combaterea violenţei, pentru implementarea căreia vor fi alocate circa 70 mii $. "Populaţia trebuie să ştie că există legi care pot stopa şi pedepsi agresorii din mediul familial", a accentuat Carroll.

Proiectul este finanţat în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA). În cadrul acestuia vor mai fi instruiţi avocaţi, medici, asistenţi sociali. Violenţa în familie este pedepsită în conformitate cu Codul Penal al Republicii Moldova prin privarea de libertate de până la 15 ani, în cazuri deosebit de grave.

Timp de nouă luni au fost intentate circa o mie de cazuri penale în baza acuzaţiilor de violenţă în familie, iar în evidenţa poliţiei sunt circa 4 mii de agresori (90% dintre aceştia fiind bărbaţi), menţionează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor