Poliţia evacuează Gara de Nord din Paris

Gara de Nord din Paris
Gara de Nord din Paris (Cate Gillon/Getty Images)

Luni, trupe înarmate de poliţie au luat cu asalt Gara de Nord, evacuând pasagerii şi sigilând zona, la numai o zi după victoria lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale.

Zeci de ofiţeri de poliţie şi transportoare au înconjurat gara - considerată cea mai aglomerată din Europa - sigilând toate căile de acces.

Un comunicat al poliţiei mentiona că se fac "verificări" şi că normalitatea va fi restabilită în scurt timp.

Incidentul făcea parte dintr-o operaţiune mult mai vastă, de căutare a trei suspecţi consideraţi periculoşi, conform unui articol publicat de Le Parisien.

Conform martorilor oculari, poliţia a acţionat dur, unii dintre pasageri fiind în imposibilitate de a coborî din trenuri.

Ziarul citează că cei trei suspecţi căutaţi au fost, de asemenea, semnalaţi în Bordeaux şi Marsilia în weekend.

În Paris, poliţia i-a căutat într-un tren care venea din Valenciennes în nordul Franţei şi care avea peste 200 de pasageri la bord.

Rapoarte neconfirmate susţin că doi dintre fugitivi sunt belgieni iar cel de-al treilea este din Afganistan.

Franţa se află încă sub stare de urgenţă, impusă după ce au avut loc o serie de incidente şi atacuri, puse pe seama islamiştilor radicali.

Noul preşedinte francez Emmanuel Macron a declarat că una dintre priorităţile sale este asigurarea securităţii francezilor, însă nu a oferit detalii specifice despre cum se gândeşte să facă acest lucru.

Luni dimineaţă, trupele de poliţie anti-revoltă s-au ciocnit cu un grup de câteva mii de manifestanţi care demonstrau în Place de la Republique din Paris, cerând rezistenţă în faţa agendei lui Macron în domeniul beneficiilor angajărilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe