Deputat PSD vrea supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu conţinut mare de zahăr

Cum România a ajuns pe locul 3 în Europa la obezitate în rândul copiilor şi adolescenţilor, Costel Lupaşcu susţine că se impune o intervenţie a statului în alimentaţia copiilor. Cum? Prin scumpiri ale alimentelor şi băuturilor dulci.
Prăjitură de ciocolată cu zmeură
Prăjitură de ciocolată cu zmeură (Maria Matyiku / Epoch Times)

Deputatul PSD Costel Lupaşcu se declară îngrijorat de creşterea alarmantă a numărului de copii obezi şi anunţă că va propune reglementarea unui impozit special pentru alimentele şi băuturile cu un conţinut ridicat de zahăr.

"Am citit un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care plasează România pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor şi adolescenţilor. Practic, 3 din 10 copii şi adolescenţi din România sunt obezi, aceasta fiind o consecinţă directă a consumului mare de băuturi şi alimente cu un conţinut mare de zahăr. La copiii cu vârsta de 8 ani, prevalenţa obezităţii este de 26,7%. Este o chestiune de sănătate publică, deci se impune o intervenţie a statului”, a declarat deputatul Costel Lupaşcu, potrivit comunicatului remis Epoch times.

Referitor la modul în care crede că se poate interveni pentru limitarea acestui fenomen îngrijorător, deputatul PSD susţine că ar putea iniţia o propunere legislativă pe care o va discuta în partid şi în grupul PSD din Camera Deputaţilor.

"Iau în calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr. Există astfel de reglementări în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alte state. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă tuturor statelor să aplice un astfel de impozit. Există şi dovezi că astfel de măsuri au condus la scăderea consumului acestor produse. Evident, înainte de a iniţia o propunere legislativă, mă voi consulta cu ceilalţi colegi din partid şi din grupul PSD de la Camera Deputaţilor”, a precizat Lupaşcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne