"Poftiţi la hotdogi şi floricele expirate" ar putea fi noul slogan de pe Naţional Arena

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

O firmă privată a pus mâna pe toate spaţiile comerciale de pe Stadionul Naţional „Lia Manoliu” (Naţional Arena). Pe lângă faptul că, potrivit puterea.ro, firma cu pricina, SC Danube Event Services SRL, a pus mâna pe respectivele spaţii fără licitaţie, marea problemă este că respectiva societate comercială, cu sediul într-un apartament, nu respectă normele de comercializare a alimentelor la meciuri.

„Floricelele de porumb şi hotdogii ce nu au fost vânduţi la un eveniment sunt păstraţi pentru următorul, chiar dacă este o perioadă de o săptămână între ele”, au declarat, pentru Puterea, surse din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Mai mult, potrivit sursei citate, SC Danube Event Services SRL are un număr insuficient de angajaţi pentru a putea gestiona spaţiile comerciale de la Naţional Arena. În consecinţă, pentru a face faţă la evenimente, firma plăteşte „vânzători de ocazie”, legalitatea contractelor cu aceşti vânzători fiind şi ea discutabilă. Sumele primite de vânzători sunt cuprinse între 80 şi 120 de lei.

Puterea mai remarcă faptul că firma cu pricina nu a mai fost implicată într-un alt proiect de amploare, înainte de gestionarea spaţiilor comerciale de pe Naţional Arena.

Cât despre cine este responsabil de afacerea cu SC Danube Event Services SRL, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, afirmă că spaţiile de pe Naţional Arena au fost încredinţate firmei private de Federaţia Română de Fotbal (FRF), în mandatul lui Mircea Sandu.

„Întrebaţi-l pe Mircea Sandu (fostul preşedinte al FRF) cum au fost date spaţiile comerciale. Nu sunt la mine. Spaţiile comerciale sunt la FRF”, a declarat Oprescu, care a mai explicat că Primăria Capitalei gestionează doar partea de infrastructură a stadionului, spaţiile comerciale aparţinând Federaţiei.

Nu de aceeaşi părere ar fi şi FRF. Surse din Federaţie, citate de cotidianul menţionat, au declarat că Primăria Capitalei este proprietarul, alături de statul român (Guvernul României) al întregului ansamblu „Lia Manoliu” (Naţional Arena şi terenurile înconjurătoare), taxele obţinute prin comercializarea de produse pe orice spaţiu aferent Naţional Arena revenind administraţiei publice locale a municipiului Bucureşti, cu alte cuvinte, PMB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne