PNL Olt, obligat să retragă 50.000 de pliante electorale care "denigrează" PSD

Biroul Electoral Judeţean Olt a admis ca întemeiată o plângere formulată de PSD Olt şi îi obligă pe liberali să retragă câteva zeci de mii de pliante cu mesaje "defăimătoare" la adresa PSD.
.
. (Photos.com)

Biroul Electoral Judeţean Olt i-a obligat pe liberali să oprească distribuirea şi să înlăture din spaţiul public 50.000 de materiale electorale, împărţite în cutiile poştale din Slatina, pe motiv că acestea conţin afirmaţii defăimătoare la adresa PSD, relatează Mediafax. Pe lângă faptul că au dat degeaba banii pe tipar, liberalii mai riscă şi o amendă de 4.500 de lei.

Pliantele "interzise" de BEJ promovează imaginea premierului Cioloş, precum şi imaginea PNL, dar pe verso au fost tipărite sintagme defavorabile PSD, precum "Guvernarea Dragnea şi PSD duc România înapoi", "PSD încurajează corupţia prin coaliţia anti DNA", "PSD foloseşte banul public în interes personal", "PSD face jocul Moscovei", ''Nu lăsaţi PSD să vândă ţara ruşilor". Ori, potrivit BEJ Olt, aceste expresii transmit un mesaj electoral "speculativ, defăimător, mesaj care poate influenţa negativ alegătorii".

„În campania electorală se interzice folosirea mesajelor sau sloganurilor cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură şi intoleranţă. În sensul prezentei legi, prin discurs care incită la ură şi la discriminare se înţelege atât discursul, cât şi mesajele de propagandă electorală care incită, promovează sau instigă ură rasială, xenofobia, antisemitismul, alte forme de ură bazate pe intoleranţă sau orice altă formă de discriminare”, prevede legea.

Totodată, Biroul Electoral a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii, liberalii riscând o amendă de până la 4.500 lei.