PNL cere demisia ministrului Teodorovici, pentru haosul fiscal creat cu impozitarea bacşişului
alte articole
PNL cere demisia ministrului Teodorovici, anunţă deputatul Andreea Paul, după ce Parlamentul a eliminat, prin vot, controversatul impozit pe bacşiş introdus de Guvernul Ponta.
"Parlamentul României a eliminat astăzi prin vot impozitul pe bacşiş introdus de incompetentul Guvern Ponta. Cam costisitoare pentru români şcolirea ministrului de finanţe la locul de muncă, aşa cum însuşi domnul Teodorovici spunea că 'impozitarea bacşişului a fost o experienţă'. Pentru haosul fiscal indus şi această nefastă 'experienţă' a PSD, PNL cere demisia ministrului Teodorovici." scrie Andreea Paul, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.
Liberala mai acuză că Guvernul PSD şi ministrul de Finanţe au lăsat în aer reglementarea veniturilor provenite din bacşiş şi există riscul ca ANAF să închidă din nou firmele "pentru sume ridicole nemarcate la casă."
"Fără a lămuri lucrurile, majoritatea PSD ne readuce în situaţia iniţială prin eliminarea articolelor din OUG nr. 8/2015 care prevăd: definirea bacşişului ca venit impozabil, case de marcat electronice pentru emiterea a doua bonuri fiscale pentru o singură plată, înregistrarea sumelor de bani ale personalului într-un registru de bani personali, sancţiunile pentru neemiterea bonului fiscal. Aşadar, agenţii economici sunt din nou expuşi la riscul interpretărilor eronate cu privire la provenienţa sumelor încasate cu titlu de bacşiş.
"Totodată, agenţii economici care au suportat deja costurile cu noile case de marcat şi registre rămân cu banii daţi şi nerecuperaţi, exclusiv din vina guvernului Ponta şi a ministrului iresponsabil de la Finanţe, în pofida solicitărilor PNL de a compensa fiscal aceste cheltuieli justificate doar de haosul reglementărilor fiscale ale PSD.", subliniază deputata.
Andreea Paul mai atrage atenţia că "politica PSD 'bagă taxa, scoate taxa' complică şi mai mult mediul de afaceri şi sistemul legislativ."
"Mai mult decât atât, în loc să asistăm la diminuarea TVA de la 24%, în loc de eliminarea supra-accizei la carburant şi a taxei pe clădirile speciale, am asistat la un lung şir de erori fiscale şi la introducerea a 40 de taxe noi şi impozite majorate.", concluzionează deputata.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.