PMP: Ponta fuge de justiţia română. Soluţia simplă ar fi demisia până îşi rezolvă problemele penale

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Manifestăm înţelegere şi compasiune pentru problemele medicale ale oricărui cetăţean român, în particular pentru Victor Ponta, dar el nu este un cetăţean oarecare, este premierul României, o funcţie încărcată de responsabilităţi foarte mari şi de aici se nasc o serie de întrebări la care cetăţenii României nu au un răspuns rezonabil, a transmis duminică seară, în cadrul unui comunicat de presă, Partidul Mişcarea Populară.

1. Nu este clar de ce Victor Ponta a plecat în Turcia, exact în ziua în care trebuia să se prezinte la DNA, pentru a-i fi prezentate acuzaţiile din dosar şi a fi începută urmărirea penală împotriva sa.

2. Nu este clar de ce medicina românească, recunoscută şi respectată în plan european, nu este suficient de bună pentru pacientul Victor Ponta, dar suficient de bună pentru milioane de alţi pacienţi.

3. De ce a stat România, 3 zile, (20, 21, 22 iunie), fără premier, competent să ia decizii în situaţiile excepţionale care ar fi intervenit?

4. De ce abia astăzi a apărut un comunicat oficial al Guvernului, după o săptămână în care Victor Ponta dispăruse pur şi simplu din ţară? Pentru premierul unei ţări, comunicarea pe reţele de socializare, fără garanţia că este autentică, nu poate fi acceptabilă.

5. Nu este prima oară când Victor Ponta se ascunde de justiţie. Ne amintim cum şi-a mutat biroul la Ministerul Apărării Naţionale, în plin scandal Duicu, de frica de a nu fi implicat şi acuzat în dosarul respectiv.

6. Există probleme arzătoare pe ordinea de zi a guvernului, pe care Victor Ponta le pasează unui subaltern, vicepremierul Gabriel Oprea:

· Nominalizarea unui ministru la Transporturi;

· Dezbaterea şi aprobarea Codului Fiscal;

· Finalizarea discuţiilor cu UE şi FMI asupra închiderii acordului în curs;

· Eşecul, fără vreo altă perspectivă, a construirii autostrăzii Comarnic-Braşov;

· Echilibrele bugetare după intrarea în vigoare a reducerii TVA la 9% pentru produsele alimentare. Şi multe altele.

"După implicare într-un dosar penal, au crescut presiunile externe asupra lui Victor Ponta, care s-a ascuns de procurori sub pulpana imunităţii parlamentare. Singura companie externă pe care Ponta şi-o mai poate permite se reduce la Putin, Lukasenko, Erdogan.
Laşitatea premierului Ponta se regăseşte iarăşi în fuga sa în Turcia, în speranţa că va câştiga timp în confruntarea cu procurorii", se mai arată în comunicatul citat.

Din perspectiva PMP, soluţia simplă pentru Victor Ponta ar fi demisia, până îşi rezolvă problemele penale pe care le are. "Care ar fi alternativa la demisie? Să stea fugar 45 de zile, când va fi revocat automat de Preşedintele Iohannis?"

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne