Premierul Ponta rămâne în Turcia. "În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
UPDATE. Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-un nou mesaj postat pe Facebook, că rămâne la spitalul din Turcia urmând ca, în maxim 28 de zile, să îşi reia activitatea normală. Între timp, atribuţiile sale vor fi exercitate de vicepremierul Gabriel Oprea.

"Azi medicii au decis că pot fi externat. Urmează ca în următoarele 7 zile să parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca două săptămâni să fac fizioterapie şi tratamente de recuperare înainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fără sprijinul unor mijloce medicale permanente. În maxim 28 zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.

Mâine dimineaţă voi trimite Preşedintelui României solicitarea ca, în baza art. 107 din Constituţie, să-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea să exercite toate atributele funcţiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea şedinţelor de Guvern) în această perioadă. Multumesc încă o dată medicilor de aici şi doctorului Ionuţ Codorean pentru atenţia şi profesionalismul lor", a scris, pe constul său de Facebook, premierul Victor Ponta.
* * *
Premierul Victor Ponta va fi externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchiul accidentat la baschet, urmând să anunţe dacă va reveni în ţară sau va rămâne în Turcia pentru consultaţii periodice, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Externarea a fost decisă în urma unei noi consultaţii efectuate, duminică dimineaţa, de către medicii turci, care i-au recomandat premierului consultaţii periodice, au declarat sursele oficiale.

Potrivit surselor respective, Victor Ponta va anunţa, în cursul zilei de duminică, dacă va reveni în ţară după externare şi va efectua la Bucureşti aceste consultaţii.

Reamintim că luni, când era aşteptat la DNA pentru audieri în dosarul Turceni-Rovinari, premierul Ponta s-a internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng.

Pe perioadă absenţei premierului, interimatul a fost înlocuit la Palatul Victoria de vicepremierul Gabriel Oprea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.