Miniştrii iau calea 'Stanbulului'. Ponta anunţă pe Facebook reducerea TVA

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Rămas în Turcia, premierul Victor Ponta a ţinut o "mini-şedinţă de Guvern" la Istanbul. Într-o postare pe Facebook, Ponta a anunţat că a primit duminică vizita a doi miniştri şi a discutat cu aceştia strategia reducerii TVA la 19%.

Premierul a mai anunţat, tot pe Facebook, că de la 1 iulie va intra în vigoare scăderea preţurilor la medicamente.

"În aceasta după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare:

1) miercuri deputaţii Coaliţiei PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare - reducerea cotei standard de TVA să fie la 19% (nu 20%) - astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010. Avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19% în loc de 20%). Am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!

2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% - o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvernul României.", scrie Victor Ponta pe Facebook

Reamintim că Victor Ponta a anunţat duminică după-amiarza că medicii i-au recomandat să facă controale periodice la genunchiul operat, motiv pentru care a decis să mai rămână în Turcia.

"În maxim 28 de zile îmi pot relua activitatea normală, urmând să continui recuperarea timp de 6 luni.', a anunţat Ponta.

Premierul s-a internat în spitalul turc Medipol exact în ziua în care era aşteptat pentru audieri în dosarul Turceni-Rovinari iar opoziţia acuză că prelungirea şederii sale are mai degrabă de a face cu fuga de Justiţie decât cu genunchiul.

"Laşitatea premierului Ponta se regăseşte iarăşi în fuga sa în Turcia, în speranţa că va câştiga timp în confruntarea cu procurorii DNA. Soluţia simplă pentru Victor Ponta ar fi demisia, până îşi rezolvă problemele penale pe care le are.", cere PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne