PMP: Obsesia maladivă a PSD şi a lui Tăriceanu au transformat aniversarea Senatului într-o altă bătălie cu Băsescu

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară a criticat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, decizia preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu de a nu-l invita pe şeful statului Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pe motiv că s-ar „crea un moment penibil”.

„PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au transformat marcarea celor 150 de existenţă ai Senatului României într-o aniversare ruşinoasă. Obsesia maladivă a PSD şi a lui Călin Popescu Tăriceanu au determinat neinvitarea preşedintelui României Traian Băsescu la acest moment aniversar la care au fost însă invitaţi ceilalţi doi preşedinţi post-decembrişti”, se precizează în documentul citat.

Liderul Grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a solicitat miercuri un vot pentru ca plenul să decidă dacă preşedintele Traian Băsescu poate participa la aniversarea Senatului, dar cererea sa nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată. Ulterior, acesta a informat că democrat-liberalii au cerut convocarea unui nou Birou Permanent în vederea discutării acestui subiect, însă încercarea de convocare a unei şedinţe a eşuat, în condiţiile în care ora reuniunii a fost incertă, iar Călin Popescu Tăriceanu, care a convocat-o, a lipsit, ca şi majoritatea membrilor Biroului Permanent.

„Acuzăm laşitatea PSD, care n-a avut curajul să-şi asume printr-un vot în Biroul Permanent al Senatului neinvitarea preşedintelui României la aniversarea de azi. Şi îl acuzăm pe preşedintele Senatului că este cea mai zeloasă slugă politică a PSD. Călin Popescu Tăriceanu a încălcat orice protocol inter-instituţional şi a şters pe jos cu regula că între instituţii există relaţii instituţionale, nu relaţii personale. Probabil că înfrângerile pe care preşedintele Traian Băsescu le-a administrat PSD în 2004 şi 2009 au produs o traumă istorică în PSD şi au generat în acest partid o ură care otrăveşte în continuare scena politică românească”, se adaugă în comunicatul PMP.

În semn de protest, PMP a decis ca senatorii partidului să nu participe la acest moment aniversar „pe care PSD şi Călin Popescu Tăriceanu l-au transformat într-o altă bătălie împotriva preşedintelui României”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne