PMP, întrebare pentru UNPR: E interes naţional să aperi un penal în fruntea Guvernului?

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Mişcarea Populară, formaţiunea condusă de Eugen Tomac, întreabă sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, dacă este "interes naţional" ca UNPR să apere un penal în fruntea Guvernului, care atacă justiţia şi decredibilizează România pe plan internaţional.

"Întrebare pentru UNPR: interes naţional este să aperi penali? Am înţeles argumentarea generalului Gabriel Oprea: UNPR îşi ţine cuvântul şi nu dărâmă guvernea din care face parte. Dar până unde? Până în pânzele albe? Până a proteja un premier penal în fruntea guvernului? Victor Ponta nu e un cetăţean oarecare. Nu i se aplică prezumţia de nevinovăţie, ca oricărui cercetat penal. Poziţia de reprezentare a statului român, de model pentru milioane de cetăţeni, pentru tineri, îl obligă la o ţinută morală impecabilă.

Aceasta este practică în ţările UE, la care tindem să ne aliniem. Putem păstra în fruntea guvernului o persoană care are statutul de "ciumat" în ochii europenilor? Nu-l mai acceptă niciun oficial străin la întâlniri internaţionale, nici măcar socialiştii europeni. Putem păstra ca premier o persoană care a atacat şi nu încetează să atace justiţia şi statul de drept? Există o listă lungă cu aceste atacuri, care dovedesc că Victor Ponta nu dă doi bani pe independenţa justiţiei şi visa, la începutul mandatului, "să preia controlul politic la DNA", a transmis PMP.

Din perspectiva partidului condus de Eugen Tomac, tot comportamentul premierului Ponta de-a lungul celor aproape patru ani de mandat l-a plasat în afara principiilor şi valorilor asumate când am fost acceptaţi în UE.

"UNPR are responsabilitatea de a-l susţine pe Victor Ponta în fruntea guvernului, de a gira comportamentul acestuia prin votul la moţiuni de cenzură. Şi toate în numele interesului naţional. Altfel spus, de a fi copărtaş la toate acţiunile premierului. Inclusiv la atacurile împotriva justiţiei.

Să înţelegem că este interes naţional izolarea României pe plan internaţional, din cauza unui premier iresponsabil? Este interes naţional ca justiţia să fie atacată de la cel mai înalt nivel în statul român, de la nivel de prim ministru? Este interes naţional ca UNPR să apere un penal în fruntea guvernului, după ce a primit în rândurile sale numeroşi penali?", se mai arată în comunicatul citat.

PMP susţine că, până la urmă, UNPR trebuie să decidă: îi apără pe cei trimişi în judecată pentru fapte penale, sau apără interesul naţional, care nu permite ca România să fie condusă de penali. "Nu de altă, dar să fie lămuriţi alegătorii cu cine votează."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne