Şova a câştigat un proces împotriva Monicăi Macovei folosind acte false [rechizitoriul DNA]

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

În urmă cu doi ani, senatorul PSD Dan Şova câştiga un proces de calomnie împotriva europarlamentarului Monica Macovei prin intermediul unor documente false. Cel puţin aşa reiese din rechizitoriul DNA în cazul Rovinari-Turceni, astfel că fostul ministru al Justiţiei are de gând acum să remedieze situaţia juridică.

"Jurnaliştii citează din rechizitoriul procurorilor DNA în cazul Ponta&Şova şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari, iar concluzia este că Ponta şi Şova nu numai că au luat câteva milioane de euro din buzunarele oamenilor, dar au şi minţit. Într-o ţară cu democraţie normală, să şi furi, să şi minţi, să şi depui acte false, te exclude din politică. La noi, Ponta este în continuare prim-ministru, Şova este în continuare senator", a precizat Monica Macovei.

Fostul ministru de Justiţie a anunţat că va informa CEDO, unde a depus deja o plângere după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat Dan Şova, despre faptul că a depus acte false în instanţă.

"Voi cere în România, imediat ce apare o decizie a judecătorilor în dosarul Ponta&Şova, deschiderea unui proces de revizuire, pe baza acestor noi informaţii şi a actelor depuse de Şova, despre care procurorii susţin că au fost falsificate. Minciunile şi ilegalităţile lui Şova nu pot rămâne nepedepsite", a mai precizat Monica Macovei.

Nemulţumit de acuzaţiile făcute de fostul ministru al Justiţiei pe tema contractelor de consultanţă juridică încheiate de casa sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari, Dan Şova o dădea în judecată în 2009 pe Monica Macovei pentru calomnie. În 2013, câştiga procesul la Înalta Curte, magistraţii obligând-o pe Macovei să îi plătească acestuia 10.000 de lei despăgubiri.

Procurorii DNA susţin acum că unul dintre procese verbale pe care Dan Şova le-a falsificat pentru a le prezenta în apărarea sa în dosarul Turceni-Rovinari a fost folosit şi în procesul împotriva Monicăi Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.