PMP ia apărarea preşedintelui. Ponta şi-a dat arama pe faţă, demonstrând românilor că este lipsit de educaţie

Traian Băsescu vs Victor Ponta
Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară a luat act cu îngrijorare şi dezgust de limbajul folosit de premierul Victor Ponta la adresa Preşedintelui României, Traian Băsescu, a transmis joi, vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

„Degradarea luptei politice până la utilizarea unor sintagme de cartier rău-famat nu are nicio justificare, ea rezultă din slaba pregătire a lui Victor Ponta, de lipsa sa de caracter. Nimic nu îl califică pe Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al României. Nu înţelegem de ce Victor Ponta se războieşte cu Traian Băsescu, în ultimele trei luni de mandat, şi nu cu viitori candidaţi în campania electorală”, a declarat Vlaston.

După ce marţi seară, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la postul B1 TV, că a reuşit să semneze pactul de coabitare bazându-se pe "lipsa de experienţă" a premierului Ponta, care a fost „un politician mai slab” decât el, Victor Ponta a denunţat pactul adresându-i o serie de remarci dure preşedintelui. Premierul l-a catalogat pe Băsescu drept "o epavă umană şi politică", adăugând că ar trebui să fie diagnosticat de specialişti.

Comentând acest comportament, Vlaston sugerează că Ponta are o obsesie specială pentru Traian Băsescu, şi-a pierdut controlul raţiunii şi nu poate ieşi din starea de inferioritate pe care i-o produce Traian Băsescu. Oricare ar fi explicaţia, liderul PMP susţine că Victor Ponta trebuie să ţină cont de faptul că nu se ceartă cu „băieţii” în spatele blocului, cuvintele şi expresiile sale ajungând instantaneu la milioane de români, elevi, tineri şi tinere, copii, care îşi fac o imagine precisă asupra nivelului său de educaţie.

„Victor Ponta trebuie să înţeleagă că nu un astfel de preşedinte îşi doresc românii, care este în stare să arunce astfel de invective inclusiv către lideri mondiali, iar noi să ajungem de râsul întregii lumi. Singurul aspect pozitiv este faptul că Victor Ponta şi-a dat definitiv arama pe faţă, demonstrând milioanelor de români că este lipsit de educaţie şi că nu are un comportament politic şi social adecvat unui om de stat”, se mai adaugă în comunicatul PMP.