PMP cere demisia şefei MAI: "Lista neagră" cu jurnlişti şi politicieni, practică specifică a comuniştilor

Prezentarea unei "liste negre" de persoane care "instigă" populaţia la proteste reprezintă "un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi democraţiei", a acuzat şeful executiv al PMP, Eugen Tomac, care îi cere ministrului de Interne, Carmen Dan, să facă un pas în spate.
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
02.02.2017

Pentru că a prezentat public o "listă neagră" cu jurnalişti şi politicieni care "instigă" populaţia la proteste, o practică specifică anilor de tristă amintire, ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să-şi dea de urgenţă demisia, a solicitat joi, la Palatul Parlamentului, preşdintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

"Cred că în această perioadă extrem de tensionată pentru societatea românească, când instituţiile statului au obligaţia să acţioneze cu multă responsabilitate, am asistat la un precedent extrem de periculos în urmă cu puţin timp. Am văzut un ministru de Interne depăşit de situaţie, care în loc să ne explice cum poate evita escaladarea unor situaţii neprevăzute sau despre care aveau informaţii că pot degenera, a trecut la ameninţări extrem de periculoase pentru orice societate democratică.

Faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, în urmă cu puţin timp, a prezentat o listă neagră a persoanelor care instigă populaţia la proteste reprezintă un atac grav la adresa libertăţii de exprimare şi la adresa democraţiei. Credem că asemenea practici comuniste nu-şi au locul în rândul instituţiilor statului român, motiv pentru care PMP cere demisia imediată a ministrului de Interne", a declarat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PMP, un astfel de comportament este fără îndoială "inacceptabil".

"Îi recomandăm doamnei Carmen Dan să meargă să stea câteva zile la Sighet să vadă ce înseamnă suferinţă din partea celor care au fost incluşi cândva pe aceste liste de ameninţare. Este un atac fără precedent pe care-l condamnăm cu toată fermitatea şi cerem de urgenţă ministrului de Interne să-şi prezinte demisia. Într-un stat democratic oamenii au libertatea de a se întruni, de a se asocia şi de a protesta paşnic", a punctat Eugen Tomac.

În acelaşi timp, parlamentarii PMP vor face şi o interpelare către MAI pentru a li se prezenta "baza legală pe care au folosit-o atunci când au întocmit asemenea liste şi cine mai sunt incluşi în această listă neagră a MAI".

Într-o declaraţie de presă susţinută la o zi după ce în jur de 300.000 de oameni au ieşit, mulţi dintre ei spontan, în stradă, pentru a protesta contra adoptării ordonanţei graţierii şi celei a mutilării Codului Penal, Carmen Dan a acuzat câţiva jurnalişti şi oameni politici că s-au implicat în promovarea protestelor.

Printre jurnaliştii acuzaţi de Carmen Dan se numără Emilia Şercan, cea care a demascat plagiatori celebri - inclusiv doi foşti miniştri de Interne - Ovidiu Vanghelie, cunoscut pentru investigaţiile sale incendiare vizându-l pe Gabriel Oprea şi nu numai. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor