PMP: Asistăm la o luptă totală. Tăriceanu e agentul salvator al celor certaţi cu legea

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un fel de agent salvator pentru cei care au probleme cu justiţia, a devenit brusc foarte vocal şi chiar disperat, ştiind că nu poate explica de ce a încălcat Constituţia în cazul Şova, acuză joi formaţiunea năşită de Traian Băsescu, PMP, în cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei.
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
29.05.2015

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un fel de agent salvator pentru cei care au probleme cu justiţia, a devenit brusc foarte vocal şi chiar disperat, ştiind că nu poate explica de ce a încălcat Constituţia în cazul Şova, acuză joi formaţiunea năşită de Traian Băsescu, PMP, în cadrul unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Tăriceanu a fost în 2007 artizanul suspendării Preşedintelui Băsescu, în calitate de exponent al celor înspăimântaţi de lupta anticorupţie. E clar că acum vorbeşte în numele tuturor celor care vor să distrugă tot ceea ce s-a clădit în ultimii ani în domeniul justiţiei. Asistăm la o luptă totală între bine şi rău, între izolare şi evoluţie, între gândirea bolşevică şi cea europeană", se precizează în comunicatul citat.

Ultima scrisoare deschisă trimisă de Tăriceanu către preşedintele României, Klaus Iohannis, arată, potrivit PMP, mari lacune de cunoaştere a legislaţiei, impardonabile pentru al doilea om în stat:

1. CPT cere preşedintelui ţării, Klaus Iohannis, să înlăture din funcţie doi şefi de instituţii din justiţie, prin demitere sau demisie, fără să ştie că preşedintele nu are asemenea prerogative.

2. CPT n-a aflat că demisia este o opţiune personală, nu poate fi impusă de cineva.

3. CPT nu ştie că magistraţii nu pot fi demişi, ci revocaţi, conform legii de către CSM, după parcurgerea unor etape bine stabilite.

4. CPT cere preşedintelui să se alăture poziţiei unor senatori şi deputaţi care vor modificări importante ale legislaţiei anticorupţie, dar acesta îl refuză categoric.

"Îi reamintim dlui preşedinte al Senatului de separaţia puterilor în stat, ce stă la baza statului de drept, de care uită adesea, conform căreia puterea legislativă nu are a se amesteca în puterea judecătorească. Fiind al doilea om în stat se presupune că ar trebui să cunoască lucruri elementare ale democraţiei. Dacă are obiecţii sau reclamaţii se poate adresa CSM îndrituit de lege să rezolve astfel de probleme apărute în sistemul judiciar", transmite PMP.

"Prin exemplul pe care îl dă, de ignoranţă şi necunoaşterea unor lucruri elementare ale unui stat democratic, de alăturare celor certaţi cu legea, de împiedicare a actului de justiţie, Călin Popescu Tăriceanu demonstrează că nu merită funcţia pe care o deţine", a fost concluzia comunicatului remis de PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor