PLDM pierde membri: Încă patru deputaţi au decis să-l susţină pe Pavel Filip

Numărul deputaţilor din Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) care vor susţine cabinetul de miniştri condus de Pavel Filip s-a mărit.
Sigla PLDM
Sigla PLDM (moldova24.info)

Cei şapte deputaţi PLDM care au decis să susţină candidatura lui Filip la funcţia de prim-ministru a condamnat decizia fracţiunii de a trece în opoziţie, considerând-o iresponsabilă. Mai mult decât atât, aceştia i-au îndemnat şi pe ceilalţi membri de partid să-i urmeze şi să voteze Guvernul Filip.

„Aşteptăm de la colegii noştri ca să susţină mai mulţi Guvernul”, a declarat deputatul PLDM, Ion Balan, conform Jurnal.md.

Astfel că, după invitaţia făcută de cei şapte deputaţi PLDM, încă patru şi-au declarat susţinerea pentru candidatura PD la funcţia de premier. Pe lângă deputaţii PLDM, Pavel Filip va fi susţinut de Partidul Democrat, Partidul Liberal şi grupul format din cei 14 foşti comunişti.

„Noi, deputaţii PLDM de legislatura a XIX, membri ai Consiliului Politic Naţional al Partidului (CNP) Liberal Democrat din Moldova calificăm decizia manipulată a CPN ca una iresponsabilă şi care încurajează haosul politic în care se află Republica Moldova.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost la guvernare şase ani. În această perioadă au fost făcute greşeli, dar au fost, totodată, realizate şi multe lucruri pozitive aşteptate de cetăţeni. Liberalizarea regimului de vize, semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, implementarea a mii de proiecte de dezvoltare locală”, se arată într-o declaraţie de presă a celor patru deputaţi PLDM, citată de Realitatea.md.

Potrivit celor patru, din cauza deciziei PLDM de a trece în opoziţie nici una din promisiunile făcute de membrii partidului în campaniile electorale nu va fi realizată.

„Considerăm că această decizie vine doar dintr-un calcul politic oportunist, de moment, din încercarea de a fugi de responsabilitate şi de incapacitatea de a lua decizii grele, dar necesare pentru ţară. Îndemnăm şi încurajăm toţi deputaţii PLDM care înţeleg complexitatea momentului politic actual să participe la negocierile de formarea unui nou guvern impunând agenda PLDM de reforme”, au menţionat în declaraţia lor, deputaţii Lilian Zaporojan, Alexandru Cimbriciuc, Simion Grişciuc şi Nicolae Olaru.

Amintim că preşedintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ a anunţat sâmbătă 16 ianuarie, că fracţiunea pe care o conduce va trece în opoziţie. Acesta le-a cerut şi celor şapte care au decis iniţial să voteze candidatul la funcţia de premier, propus de PD, să se alinieze Partidului, în caz contrar urmând să fie excluşi din partid şi din fracţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe