Ping-pong politic pe Facebook. Mihalache îl acuză pe Ponta de ipocrizie trecută de limita bunului simţ

Dan Mihalache
Dan Mihalache (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Şeful cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, îi dă, pe Facebook, o replică acidă fostului premier Ponta, după ce acesta i-a atacat pe preşedinţii României şi ai Moldovei, acuzându-i că dau Moldova pe tavă, Moscovei.

"În loc să scrie prostii pe Facebook despre preşedinţii Iohannis şi Timofti, domnul Victor Viorel Ponta, dacă era atât de interesat despre destinul Republicii Moldova, ar fi putut să facă câteva lucruri mai simple. De pildă, să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliţia de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleţ să fie înlocuit... Să-i îndemne la prudenţă şi să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atâtea poze, în dorinţele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta ştie foarte bine realităţile politice din Republica Moldova şi tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simţ.", scrie şeful cancelariei prezidenţiale pe Facebook.

Mihalache îi dă astfel replica lui Ponta, care, tot pe Facebook, a lansat un atac la adresa lui Iohannis şi Timofti, susţinând că în ultimele luni, România a reuşit să exporte peste Prut "prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic de la Bucureşti".

"În ultimele două luni am reuşit însă să exportăm peste Prut prostia, miopia şi dezinteresul caracteristic de la Bucureşti!!! Trădarea Bucureştiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotrivă unei URSS formidabil de puternică!
Deci azi e pură laşitate şi prostie! Când cei de la Chişinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru. liderii noştri politici au plecat în vacanţă!", scria Ponta, criticând concediul lui Iohannis în Florida.

Timofti şi Iohannis merită să fie decoraţi de Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei, mai acuza Ponta, după ce Timofti a refuzat, de două ori, să-l nominalizeze premier pe oligarhul Plahotniuc.