Planuri de candidat la primărie. Daniel Barbu vrea taxarea maşinilor cu numere de provincie

Aproximativ o jumătate dintre maşinile care circulă în Bucureşti sunt cu numere de provincie. Dacă s-ar impune taxe pentru şoferii care le conduc, traficul în Capitală s-ar mai descongestiona, crede Barbu.
Daniel Barbu
Daniel Barbu (Epoch Times România)

Prezent la Forumul Candidaţilor la Primăria Capitalei, eveniment organizat de Reţeaua Civică şi CeRe, Daniel Barbu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, a opinat că traficul în Capitală s-ar mai descongestiona dacă s-ar recurge la taxarea unei anumite categorii de participanţi la trafic.

Mai exact, în opinia candidatului ALDE, municipalitatea ar putea taxa maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti, ceea ce ar duce la reducerea traficului.

Barbu a declarat că şi Londra procedează la fel şi s-a declarat încrezător că această măsură ar da roade, având în vedere că în Bucureşti circulă cira 500.000 de maşini înmatriculate în alte localităţi. Dacă ar sta mai mult pe dreapta pentru a nu plăti taxe, traficul evident s-ar descongestiona.

Barbu participă alături de Nicuşor Dan şi Robert Turcescu la Forumul candidaţilor la Primăria Capitalei, eveniment organizat de Reţeaua Civică Bucureşti (RCB), iniţiativă ce reuneşte în prezent 13 grupuri civice şi de Centrul de Resurse pentru participare publică (CeRe).

La eveniment au fost invitaţi principalii cinci candidaţi la fotoliul de primar al Capitalei – Gabriela Firea, Nicuşor Dan, Cătălin Predoiu, Daniel Barbu şi Robert Turcescu. Dintre aceştia la dezbatere s-au prezentat doar trei, Firea şi Predoiu preferând să nu dea curs invitaţiei cetăţenilor.