Vlad Alexandrescu îi sugerează lui Predoiu să se retragă în favoarea lui Nicuşor Dan. Predoiu zice pas

Cătălin Predoiu a respins hotărât ideea de a se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei în favoarea lui Nicuşor Dan susţinând că mai importantă decât atitudinea faţă de oraş este forţa politică.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Prezent miercuri la o dezbatere cu Nicuşor Dan, organizată de GDS şi Revista 22, lui Cătălin Predoiu i-a fost sugerat, de către fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, să se retragă din competiţia pentru Primăria Capitalei, lăsând cale liberă contracandidatului său.

Alexandrescu a subliniat că Predoiu a fost aruncat în extremis în cursa pentru Primărie, ştiut fiind că este susţinut inclusiv de preşedintele Iohannis ca viitor premier, în timp ce Nicuşor Dan, de-a lungul anilor, a făcut multe acţiuni în instanţă pentru a salva patrimoniul construit al oraşului şi s-a implicat în acţiuni benefice pentru bucureşteni.

În opinia lui Alexandrescu, o soluţie decentă ar fi retragerea lui Predoiu, ceea ce ar garanta victoria lui Nicuşor Dan. Predoiu nu ar pierde nimic, urmând să fie eventual premier după alegerile parlamentare, în schimb Capitala ar avea de câştigat.

"Domnule Predoiu, cunoaştem toţi istoria acestei candidaturi a PNL. Dvs aţi fost preconizat de preşedintele Iohannis ca un viitor prim-ministru. (...) Pe de altă parte, dl Nicuşor Dan într-adevăr are o istorie apreciabilă în demersuri legate de Capitală. Ca ministru al Culturii, am constatat că a făcut nenumărate acţiuni în justiţie pentru a proteja patrimoniul, pentru a împiedica proiecte urbanistice în Capitală. Dvs veniţi cu o istorie foarte recentă în această candidatura. Eu cred că în situaţia de faţă, soluţia ar fi ca PNL-ul să facă o propunere decentă. Propunerea decentă a PNL ar fi de a se da înapoi chiar dacă aţi avea 26% în sondaje. Asta ar garanta victoria lui Nicuşor Dan. Dumneavoastră nu pierdeţi nimic, iar la nivel de Consiliu General al Capitalei s-ar putea face o alianţă între PNL şi USB care vine cu o istorie de 10 ani în apărarea Bucureştiului", i-a propus Alexandrescu lui Predoiu, care a declinat ferm această propunere.

Predoiu a respins hotărât sugestia lui Alexandrescu, susţinând că modul în care Alexandrescu pune problema este incorect, iar Nicuşor Dan nu poate rezolva problemele Capitalei căci n-are forţă politică.

"Cu tot respectul este cu totul incorect modul în care puneţi problema, puneţi problema într-o cheie de carieră personală. Chiar dacă PNL m-a aruncat în cursa electorală cu riscul enorm pentru partid de a pierde un om care era pregătit pentru postul de premier, este un sacrificiu enorm al partidului. (...) Contează atitudinea faţă de oraş dar cel mai mult contează capacitatea de a rezolva problemele oraşului, politic. Nu cred că dl Dan va rezolva problemele Bucureştiului căci nu se pot rezolva problemele Bucureştiului doar cu acţiuni în justiţie, reglementând urbanismul sau garantând transparenţa!", a susţinut Predoiu.

Sugestia lui Alexandrescu vine în contextul în care alegerile se desfăşoară (lucru la care PNL a contribuit) într-un singur tur, tur pe care, la cum arată sondajele, Gabriela Firea l-ar câştiga detaşat.

În atari condiţii, logic ar fi ca dreapta să opună un singur candidat PSD-ului. Ori, problema care se ridică este că, în timp ce electoratul PNL este disciplinat, dovadă că au votat inclusiv cu Iliescu pentru a nu ieşi Vadim, electoratul lui Nicuşor Dan este format preponderent din oameni anti-Sistem, care s-au săturat de succesiunea la putere a partidelor mari. Potrivit celor discutate la dezbatere, dacă Nicuşor Dan s-ar retrage, mulţi dintre simpatizanţii săi n-ar vota cu Predoiu sau pur şi simplu nici n-ar mai ieşi la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne