Pesticidele contribuie la creşterea numărului de cazuri globale de alergii alimentare

Alergiile alimentare sunt în creştere la nivel global şi un nou raport spune că vinovatul ar putea fi expunerea tot mai mare la nivel mondial la diclorofenoli, chimicale utilizate împotriva dăunătoarelor din agricultură şi prezente în clorul folosit pentru dezinfectarea apei de băut.
(photos.com)
Epoch Times România
11.12.2012

Alergiile alimentare sunt în creştere la nivel global şi un nou raport spune că vinovatul ar putea fi expunerea tot mai mare la nivel mondial la diclorofenoli, chimicale utilizate împotriva dăunătoarelor din agricultură şi prezente în clorul folosit pentru dezinfectarea apei de băut.

Conform Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, alergiile faţă de alimente precum lapte, grâu, alune, soia şi crustacee au crescut cu 18% în SUA în perioada 1997-2007.

Alte studii au arătat că poluarea mediului este în creştere. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York sugerează că există o legătură între cele două tendinţe.

Ei au analizat datele privind sănătatea oferite de Sondajul Naţional American din 2005-2006 pentru Examinarea Sănătăţii şi Nutriţiei, la care au participat peste 10.000 de americani. Cercetătorii au identificat peste 2.500 de persoane cu niveluri măsurabile de diclorofenoli în urina lor. Echipa de studiu, condusă de alergologul şi imunologul Elina Jerschow, a redus eşantionul lor la 2.200. Din acest grup, spune Jerschow, 411 persoane au avut un anumit tip de alergie alimentară.

“Oamenii care au avut niveluri ridicate de diclorofenoli erau cu 80% mai predispuşi să aibă sensibilizare alergică la alimente ca oamenii ce au avut niveluri mai scăzute de diclorofenoli în urină”, a declarat ea.

Echipa a descoperit că peste 1.000 dintre participanţi au avut o alergie de mediu ce nu a fost legată de chimicale.

Există dovezi că oamenii cu sisteme imunitare protejate, care nu au fost afectate de substanţe străine, sunt în cele din urmă mai înclinaţi să dezvolte alergii. Jerschow consideră că acel lucru ar putea explica descoperirile studiului ei.

“Dacă vă gândiţi la oamenii care au o mulţime de alergii, aceştia ar putea fi în special înclinaţi să menţină un mediu curat”, a declarat ea. “Aşadar ei ar putea folosi mai mulţi agenţi bacterieni şi mai multe insecticide şi pesticide şi în acest fel ei pot avea niveluri mai ridicate de diclorofenoli.”

Oamenii sunt expuşi la diclorofenoli nu doar prin apa de la robinet ci şi prin atingerea fructelor şi legumelor, conform lui Jerschow, care spune că reziduurile de pesticide de pe produsele de fermă ar putea fi o sursă mai mare de expunere la chimicale decât apa de robinet.

Reacţiile alergice la alimente variază de la o mâncărime uşoară până la anafilaxie, o reacţie sistemică care poate duce la moarte în câteva minute.

Un articol publicat de Elina Jerschow şi colegii ei asupra alergiilor alimentare şi a diclorofenolilor a fost publicat în Anuarul Alergiei, Astmului şi Imunologiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor