Peste o mie de imigranţi năvălesc la graniţa spaniolă. Grăniceri răniţi

Un grănicer şi-a pierdut un ochi în timpul tentativei a peste 1.000 de imigranţi de a trece frontiera dintre Maroc şi oraşul spaniol autonom Ceuta, unul dintre principalele puncte de intrare în Europa.
Imigranţi africani încearcă să treacă de gardul de frontieră dintre Maroc şi oraşul spaniol Ceuta. Un incident similar a avut loc în ianuarie 2017 la acelaşi punct de frontieră. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.01.2017

Aproximativ 1.100 de imigranţi au asaltat duminică gardul de frontieră al unui district spaniol, în incident fiind răniţi cel puţin 50 de grăniceri marocani şi spanioli, conform autorităţilor.

O declaraţie a biroului reprezentantului guvernului spaniol în Ceuta a descris tentativa imigranţilor din Africa subsahariană de a trece frontiera dintre Maroc şi oraşul spaniol ca fiind “organizată şi violentă”.

Declaraţia a mai susţinut că imigranţii au încercat “să deschidă cu forţa unele uşi ale gardului exterior, folosind bare de fier, cleşti de tăiat gardul şi pietre mari cu care au atacat forţele marocane şi agenţii de frontieră spanioli”.

În incident au fost răniţi 5 poliţişti spanioli şi 50 de membri ai forţelor marocane, unul dintre ei pierzându-şi un ochi în timpul atacului, scrie în declaraţie.

Doar două persoane au reuşit să sară gardul, dar au fost grav răniţi şi duşi la un spital în Ceuta, a declarat sursa citată.

Teritoriile spaniole Ceuta şi Melilla deţin singurele frontiere terestre între Uniunea Europeană şi Africa. Ele sunt unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru imigranţii africani subsaharieni ce locuiesc ilegal în Maroc.

În decembrie 2016, peste 400 de imigranţi au reuşit să pătrundă pe teritoriului oraşului Ceuta dintr-un grup de peste 900 de persoane. Iar în octombrie 2016, peste 200 de migranţi au reuşit să treacă de gardul de frontieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor