Peste 9000 de protestatari s-au adunat dumincă seară în Piaţa Universităţii

Protest împotriva proiectului Roşia Monană. Piaţa Victoriei, Guvernul României, 8 septembrie 2013
Protest împotriva proiectului Roşia Monană. Piaţa Victoriei, Guvernul României, 8 septembrie 2013 (Epoch Times România)

Duminică seară, în jur de 9.000 de bucureşteni au ieşit pe stradă pentru a protesta faţă de proiectul minier Roşia Montană. Traseul acestora a străbătut, Bulevardul Magheru, Bulevardul Regina Elisabeta, precum şi intersecţia de la Piaţa Universităţii, au declarat pentru Agenţia de presă r/News, surse din cadrul Jandarmeriei Bucureşti.

Protestatarii au pornit în marş din Piaţa Universităţii pe la ora 19.00, au trecut prin faţa Guvernului, unde s-au oprit câteva minute, continuând traseul pe Şoseaua Ştefan cel Mare, Calea Moşilor, Bulevardul Carol I şi s-au întors în Piaţa Universităţii blocând traficul rutier pe timpul acestuia.

Mii de oameni, din peste 50 de oraşe din România, Europa şi Statele Unite ale Americii, au ieşit dumincă seara în stradă pentru a protesta faţă de proiectul minier Roşia Montană.

În 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare, protestul împotriva acestuia aflându-se în a 8 zi.

Peste 300 de jandarmi au asigurat paza în timpul manifestaţiilor care nu s-au soldat cu nici un incident,

Protestării au afişat bannere şi pancarte care conţineau mesaje precum: "Sănătate - da, cianură – nu,” "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi "Implicarea resuscitează ţara".

România asistă în prezent la cele mai mari manifestaţii ecologiste din istoria sa post/neo comunistă, în contextul în care de opt zile, pe teritoriul ţării şi chiar şi în afara ei, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea pentru aprobarea proiectului Roşia Montană.

Majoritatea persoanelor participante au început să plece spre case lor în jurul orei 24:00, iar manifestarea a luat sfârşit în jurul orei 2:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne